Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας

Συνάντηση Καραμανλή με την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 14:03
A- A A+

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, τα προβλήματα στις συναλλαγές του πολίτη με τους Οργανισμούς Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, ήταν τα κυριότερα θέματα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε λόγο για θλιβερό πρωταθλητισμό της χώρας μας ειδικά στην ανεργία των γυναικών και των νέων και υπογράμμισε οτι στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού στρατεύεται πλέον όλη η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ από τα οποία κατά το 2004 απασχολήθηκαν 35.000 άνεργοι και δήλωσε οτι στα αντίστοιχα προγράμματα του 2005 αναμένεται να απασχοληθούν 65.000.

Οσον αφορά τις συντάξεις του ΙΚΑ, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2005 θα εγκρίνονται το αργότερο σε ένα μήνα και γνωστοποίησε την πρόσληψη 500 γιατρών στο ΙΚΑ με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής στις υπηρεσίες του 184.

Ο υπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε επίσης στην προετοιμασία ενός φιλόδοξου και ρεαλιστικού προγράμματος στεγαστικής πολιτικής μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, με την κατασκευή 20.000 κατοικιών για χαμηλόμισθους σε όλη τη χώρα.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε οτι το γενικότερο πλαίσιο θα παραμείνει άθικτο, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει το διάλογο για επιμέρους σοβαρά θέματα τα οποία καθυστερούν, και ειδικότερα για την ένταξη των ειδικών ταμείων στο ΙΚΑ.

Σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΣ, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι αν η κατάσταση της οικονομίας το επιτρέπει, μπορεί «στη δεύτερη διετία της διακυβέρνησής μας να το αντικαταστήσουμε με μια κατώτατη εθνική σύνταξη» και πρόσθεσε ότι τις σχετικές δηλώσεις θα κάνει ο Πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα οπότε και θα εξαγγείλει την εισοδηματική πολιτική της κυβερνήσεως.

Ο υπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, τονίζοντας ότι υλοποιεί μία βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή