Χάντμπολ: Σοκ για ΠΑΟΚ, έμεινε εκτός τετράδας στην Α1 Ανδρών

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 22:36
UPD:22:47
INTIME SPORTS/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Εκτός τελικής τετράδας της Α1 Ανδρών έμεινε ο ΠΑΟΚ, που παραχώρησε ισοπαλία 24-24 στην ΑΕΚ, στο ντέρμπι της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την Ένωση στη Β΄ φάση, ως δεύτερη μάλιστα, μαζί με τον ΑΣΕ Δούκα και τον Διομήδη Αργους, που πέτυχαν αναμενόμενες νίκες.

Η μάχη των «Δικεφάλων» στη Θεσσαλονίκη είχε δραματική εξέλιξη, καθώς οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν 15-9, όμως οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν και ισοφάρισαν 20-20, πετυχαίνοντας έξι αναπάντητα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε ξανά 24-22, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Γεωργιάδη, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη, και κράτησε τον πολύτιμο βαθμό στο τέλος.

Στη Β΄ φάση ο ΙΕΚ Ξυνή μπαίνει με μεγάλο προβάδισμα (οι ομάδες μεταφέρουν το ήμισυ της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στην κανονική περίοδο) και ουσιαστικά έχει ήδη εξασφαλίσει τη πρόκρισή του στους τελικούς του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκα και Διομήδης ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, όμως η Ένωση που υπερτερούσε στην τριπλή ισοβαθμία (χάρη στις δύο νίκες της επί της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων) θα έχει το πλεονέκτημα να υποδεχθεί τους δύο άμεσους αντιπάλους της και άρα προβάλλει ως φαβορί για το δεύτερο εισιτήριο των τελικών.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Σεριφάτο Αιγίου-Φίλιππος Βέροιας 31-26, ΙΕΚ Ξυνή Ν.Ι.-ΑΕΣΧ Πυλαίας 30-16, ΑΣΕ Δούκα-Πανελλήνιος 24-20, Διομήδης Άργους-Φοίβος Συκεών 32-14, Αερωπός Εδεσσας-Άρης Νικαίας 10-0 άνευ αγώνα.

Στην Α1 Γυναικών, αντίθετα, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει (με μειονέκτημα έδρας) τη Νέα Ιωνία.

Ο «Δικέφαλος» νίκησε στη Βέροια με 27-18 τον Φίλιππο και, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Αναγέννησης Αρτας από τη Νέα Ιωνία (20-28), «σφράγισε» τη δεύτερη θέση, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις