«Σιωπηλές» διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 21:41
UPD:23/04/2017 16:27
REUTERS/CARLOS GARCIA RAWLINS
A- A A+

«Σιωπηλές» αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούν χιλιάδες πολίτες ντυμένοι στα λευκά, σε όλη τη Βενεζουέλα, και ενώ η έκρηξη βίας στη χώρα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 20 ανθρώπων.

Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν τις εισόδους προς την πρωτεύουσα της χώρας Καράκας, όπου σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας στις διαδηλώσεις των περασμένων ημερών κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου αναμενόταν να κατευθυνθούν προς τις επισκοπικές έδρες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει την εκκλησία ότι παίζει ρόλο πολιτικού παράγοντα στο πλευρό της αντιπολίτευσης.

EURONEWS

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, η οποία διατηρεί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο από το τέλος του 2015, έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις διαδηλώσεις μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Την νύχτα της Παρασκευής ταραχές ξέσπασαν και πάλι σε πολλές συνοικίες του Καράκας και οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Οι «αντιτσαβιστές» βρίσκονται από την 1η Απριλίου σε ανοικτή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Στη Βενεζουέλα, η οποία βυθίστηκε οικονομικά εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, υπάρχει έλλειψη των περισσότερων ειδών διατροφής και φαρμάκων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή