Ο υπ. Δικαιοσύνης για τα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 17:23
A- A A+

Το νέο δικαστικό μέγαρο του ειρηνοδικείου και πταισματοδικείου Αθηνών, στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως, πίσω από το εφετείο Αθηνών, θεμελίωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσιος Παπαληγούρας. Το νέο δικαστικό μέγαρο θα παραδοθεί προς χρήση πριν από το τέλος του 2006 και είναι έργο προϋπολογισμού 13,6 εκατ ευρώ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αποκαλύψεις για τα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης: «Τα πραγματικά θεμέλια της Δικαιοσύνης είναι η ακεραιότητα και το φρόνιμα των δικαστικών λειτουργών. Η Δικαιοσύνη ενσαρκώνεται στα δικαστικά μέγαρα μόνο από αδιάβλητους και σεβαστούς δικαστές και τρέφω την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη- που τούτες τις μέρες βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο της επικαιρότητας - διαθέτει την βούληση να αυτοπροστατευθεί αποβάλλοντας από τους κόλπους της όλα τα συγκεκριμένα φαινόμενα που απειλούν να κηλιδώσουν την εικόνα της στη συνείδηση των πολιτών». «Οι ανεπίληπτοι λειτουργοί του νόμου είναι εκείνοι που καθιστούν τον νόμο σεβαστό», κατέληξε ο κ. Παπαληγούρας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε από την πλευρά του τα εξής:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών της χώρας υπηρετεί ευόρκως το λειτούργημά της. Εάν όμως διαπιστωθεί ότι υπάρχουν επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί τότε η φυσική ηγεσία της δικαιοσύνης θα πρέπει άμεσα, χωρίς κανένα δισταγμό, να επιληφθεί των περιπτώσεων αυτών και να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί το κύρος και η λειτουργία της Δικαιοσύνης. Πιστεύω ότι η φυσική ηγεσία της δικαιοσύνης της χώρας θα προχωρήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση».

«Αλίμονο εάν το μικρόβιο της διαφθοράς προσβάλλει και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσάλνικος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή