Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2005 07:00
A- A A+

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βελτίωση από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοανατολικοί στα πελάγη.

Πρόγνωση καιρού

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανόν καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα αρχικά, θα είναι κατά τόπους έντονα. Υφεση από το απόγευμα, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα πελάγη πολύ ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, που στα νότια θα είναι τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πρόσκαιρα, πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στα ανατολικά και νότια και πρόσκαιρες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Παρασκευή, η ΕΜΥ. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις, τοπικά στα βόρεια αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι. Στις υπόλοιπες περιοχές, δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και το βράδυ στο Αιγαίο ισχυροί και πρόσκαιρα στο Νότιο Αιγαίο, τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως κατά την διάρκεια της ημέρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή