Βέλγιο: Παραδόθηκε ο ύποπτος για εμπλοκή στην επίθεση στο Παρίσι

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 10:30
UPD:15:58
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας ο άνδρας που σύμφωνα με τις βελγικές αρχές ενδέχεται να έχει εμπλοκή στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Σανζ Ελιζέ. 

Οι βελγικές αρχές είχαν ενημερώσει τις γαλλικές για την εκτίμησή τους ότι ήθελε να μεταβεί στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη χθεσινή επίθεση εναντίον ενός οχήματος της αστυνομίας ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν, όπως και μια τουρίστρια. Ο δράστης, ένας Γάλλος 39 ετών, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

EURONEWS

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, «το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτή τη στιγμή, στις 9:15 το πρωί, δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού του συμβάντος (της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι) και του Βελγίου», αν και «η έρευνα συνεχίζεται σε στενή συνεργασία με τους Γάλλους ερευνητές».

Όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, ο άνδρας για τον οποίο ενημέρωσαν οι βελγικές αρχές τις γαλλικές είναι ηλικίας 35 ετών, χαρακτηρίζεται «πολύ επικίνδυνος» και εξετάζεται η εμπλοκή του σε μια βελγική υπόθεση.

Στη διάρκεια έρευνας οι βελγικές αρχές βρήκαν στην κατοχή του ένα εισιτήριο τρένου για τη Γαλλία με ημερομηνία 20 Απριλίου 2017, όπλα και κουκούλες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή