Μαξίμου: Ανοίγει ατζέντα πόλωσης με στόχο τη συσπείρωση

Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. επιχειρεί η κυβέρνηση
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 07:39
UPD:07:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Επόμενο βήμα της στρατηγικής Μαξίμου είναι να εγκαλείται με ένταση η Ν.Δ. από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την απόφασή της  να μην ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

«Γραμμή άμυνας» εν όψει της υποβόσκουσας ενδοκυβερνητικής και εσωκομματικής κρίσης στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία από τα μέτρα που αναμένονται προς ψήφιση στη Βουλή σχεδιάζει το Μαξίμου, υψώνοντας τους τόνους για ζητήματα διαφάνειας και κλιμακώνοντας τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αλλαγή ατζέντας επιχειρεί όμως και η Ν.Δ. φέρνοντας στη Βουλή την κρίσιμη κατάσταση στη Βενεζουέλα. Έναντι της επαπειλούμενης εσωτερικής κρίσης η κυβέρνηση στρέφεται πέραν της ανάδειξης σκανδάλων και των εξεταστικών επιτροπών, στην απότομη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά και σε κορδέλες σε μεγάλα και μικρά έργα καθώς και την επίδειξη κινητικότητας σε άλλους τομείς της διακυβέρνησης.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλυψε χθες πλήρως την επίθεση που εξαπέλυσε η «Αυγή» εναντίον του κ. Μητσοτάκη με αφορμή το σχέδιο της Ν.Δ. για το μέλλον της ΔΕΗ, για το οποίο είπε ότι «η ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. για τη ΔΕΗ ήταν μία γεύση της πολιτικής του “τόσα και άλλα τόσα” που ακολούθησε η Ν.Δ. έναντι των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών».

Το επόμενο βήμα είναι να εγκαλείται δημοσίως και με ένταση η Ν.Δ. από τα στελέχη της κυβέρνησης και τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για την απόφασή της να μην ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκίνησε χθες την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι με την απόφασή της δεν θα ψηφίσει κανένα απ’ τα θετικά μέτρα της συμφωνίας, τα οποία εμφάνισε ως «κλεισμένα» και τα ανέφερε επιγραμματικά: τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων, την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την επιδότηση ενοικίου για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την ενίσχυση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, το πρόγραμμα για δωρεάν παιδικούς σταθμούς.

Στον αντίποδα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας καταλόγισε τον «περίκλειστο πύργο του Μαξίμου» ότι πανηγυρίζει για την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου. «Αφού ο κ. Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας, να τον ενημερώσουμε πως δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί. Στην πραγματική οικονομία έχουμε: 144.000 νέους ανέργους από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017, 1 δισ. ευρώ αύξηση των κόκκινων δανείων μόνο τον Ιανουάριο του 2017, 1,2% ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και 2,3 δισ. ευρώ εκροή καταθέσεων το πρώτο δίμηνο του 2017».

Θέμα Βενεζουέλας εγείρει η Ν.Δ.

Η Ν.Δ. ανταπάντησε και στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου με επιχείρηση παραλληλισμού της κυβέρνησης με το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. «Είναι αλήθεια πάντως πως ακόμη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο της Βενεζουέλας» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, 13 βουλευτές της Ν.Δ. μετέφεραν στο ελληνικό Κοινοβούλιο το θέμα της Βενεζουέλας καταδεικνύοντας την πρόθεση της Πειραιώς να βάλει το ζήτημα στην ατζέντα.

Με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο και συνυπογράφοντες μεταξύ άλλων τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι γαλάζιοι βουλευτές ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Κάλεσαν, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς, καθώς και στο πλαίσιο της Ε.Ε. και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών, κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή