Ολυμπιακός: Ο «δεκάλογος» κατά Κουτσοκούμνη

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 13:37
UPD:13:39
INTIME SPORTS/INTIMEsports

Η διοίκηση της πειραϊκής ομάδας εκτιμά ότι ο Κύπριος παράγοντας, που τοποθετήθηκε από τη FIFA για να εξομαλύνει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως τις εκλογές της ΕΠΟ μετά την παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη, έχει στοχοποιήσει τους «ερυθρόλευκους».

A- A A+

Ο Ολυμπιακός μετέβη από την απειλή στην πράξη και με επιστολή που απέστειλε στις δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές, FIFA και UEFA, καταγγέλλει το ρόλο του επιτετραμμένου τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Η διοίκηση της πειραϊκής ομάδας εκτιμά ότι ο Κύπριος παράγοντας, που τοποθετήθηκε από τη FIFA για να εξομαλύνει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως τις εκλογές της ΕΠΟ μετά την παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη, έχει στοχοποιήσει τους «ερυθρόλευκους».

Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους επικαλούνται δέκα λόγους, δίνοντας έμφαση στον τομέα της διαιτησίας. Αυτοί οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

  • Η τοποθέτηση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να ψηφίζει σχετικό κανονισμό προκειμένου να πάρουν τα ηνία της διαιτησίας.
  • Οι αλλαγές στον Κανονισμό Διαιτησίας, με τις οποίες επέστρεψαν στους πίνακες «κομμένοι» διαιτητές, ενώ είχε εγκριθεί και η τροποποίηση που θα έδινε τη δυνατότητα ορισμού σε παρατηρητές διαιτησίας σε ανώτερη κατηγορία.
  • Λόγω αυτών των αλλαγών, εκτιμάται ότι ο Κουτσοκούμνης άλλαξε τους κανονισμούς διαιτησίας της ΕΠΟ, οι οποίοι ήταν εναρμονισμένοι με τους αντίστοιχους της FIFA και το Referee Convention της UEFA. 
  • Για τις τιμωρίες διαιτητών σημειώνεται από τον λήφθηκαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ορισμένοι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές δεν ορίζονται πλέον καθόλου κι αυτό συνηγορεί ότι υπάρχει στοχοποίηση με ευθύνη της ΚΕΔ. 
  • Ο υποβιβασμός διαιτητών και βοηθών στη Football League χωρίς λόγο, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό.
  • Η επικύρωση των διεθνών διαιτητών και βοηθών όπως αυτοί προτάθηκαν σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ στις 30/9/16 υπό την προεδρία του Μιχάλη Τζανόπουλου. Οι Πειραιώτες τονίζουν πως η FIFA δεν είχε θέσει θέμα διαιτησίας κι ως εκ τούτου δεν παρεμβαίνει.
  • Ο Ολυμπιακός ρωτά για το ποιος πληρώνει τις αμοιβές των μελών της ΠΔΕ και των ειδικών συμβούλων.
  • Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν να μάθουν αν η FIFA έχει στείλει ως τώρα χρήματα για εκείνους που διόρισε ως προσωρινή διοικούσα επιτροπή.
  • Οι Πειραιώτες θέλουν να μάθουν αν γνωρίζει η FIFA από που προέρχονται όλοι όσοι έχουν διοριστεί.
  • Τέλος, ο Ολυμπιακός ρωτά για το ποιος πληρώνει το τριετές συμβόλαιο των Τριτσώνη και Κουκουλάκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις