Πασκουάλ: Στα πλέι οφ κερδίζει η πιο δυνατή πνευματικά ομάδα

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 23:56
UPD:19/04/2017 00:13
INTIME SPORTS/INTIMEsports

«Ήταν ξεκάθαρο πως παίξαμε κανονικό μπάσκετ για ένα ημίχρονο, μετά την ανάπαυλα όμως εκνευριστήκαμε πολύ και χάσαμε το μυαλό μας. Δεν ήμασταν καλοί ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Ελέγξαμε το παιχνίδι μετά το πεντάλεπτο, ήμασταν καλύτεροι στις δύο πλευρές του παρκέ», εξήγησε (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο Τσάβι Πασκουάλ εστίασε στο πνευματικό μέρος του παιχνιδιού για να εξηγήσει την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρμπαχτσε, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα του πρέπει να αντιδράσει άμεσα αν θέλει να διεκδικήσει ανατροπή της κατάστασης.

«Ήταν ξεκάθαρο πως παίξαμε κανονικό μπάσκετ για ένα ημίχρονο, μετά την ανάπαυλα όμως εκνευριστήκαμε πολύ και χάσαμε το μυαλό μας. Δεν ήμασταν καλοί ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Ελέγξαμε το παιχνίδι μετά το πεντάλεπτο, ήμασταν καλύτεροι στις δύο πλευρές του παρκέ», εξήγησε.

«Αυτό συνέβη περίπου μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου. Μετά από αυτό, χάσαμε τον έλεγχο της κατάστασης. Τα πάντα. Όλα ξεκίνησαν από την επίθεση, παίξαμε τόσο άσχημα που δώσαμε στη Φενέρμπαχτσε τη δυνατότητα να τρέξει το γήπεδο και να πετύχει μαζεμένους πόντους στον αιφνιδιασμό», πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός.

Όαο για τα αίτια της ήττας; «Τα πλέι οφ δεν τα κερδίζει απαραίτητα η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή που είναι πιο δυνατή πνευματικά. Απόψε η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη σε αυτό το κομμάτι, ακόμη κι όταν βρέθηκε στο -16 στο τρίτο δεκάλεπτο», απάντησε.

Και πρόσθεσε: «Εμείς από την άλλη, όταν οι αντίπαλοί μας άρχισαν να επιστρέφουν στο παιχνίδι, χάσαμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Τότε η αυτοπεποίθηση της Φενέρμπαχτσε εκτοξεύθηκε, ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε τα στοιχειώδη. Παραλύσαμε εντελώς. Απόψε συνέβη κάτι που δεν είχε γίνει όλη τη χρονιά: χάσαμε τον έλεγχο του ρυθμού». 

Για το πνευματικό μέρος της υπόθεσης επισήμανε ότι «θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο δεύτερο παιχνίδι. Πρέπει να αποκτήσουμε μια εμπειρία που μάλλον δεν την έχουμε, αλλά πρέπει να την αποκτήσουμε άμεσα. Αν καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε τη σειρά, θα δούμε το μέλλον με άλλον τρόπο. Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να κερδίσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις