Ο υπουργός Εξωτερικών για την τουρκική προκλητικότητα

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 15:20
A- A A+

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο παρακολουθείται στενά και αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα και έχει ληφθεί κάθε μέριμνα έτσι ώστε να προστατεύεται η εθνική κυριαρχία αλλά και να αποτρέπεται έγκαιρα κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας έντασης στην περιοχή».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της αρμόδιας για εξωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, Αννας Διαμαντοπούλου, με αφορμή τις πρόσφατες προκλήσεις τις Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

«Όταν οι ενέργειες της Αγκυρας δεν συνάδουν με τη διεθνή νομιμότητα η Ελλάδα προβαίνει σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τη γείτονα χώρα, ενώ ενημερώνει σχετικά και τα αρμόδια διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε πως «μετά το 1996, είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιας ποιότητας παραβίαση και επαναφορά του θέματος των "γκρίζων ζωνών" στο προσκήνιο» και σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η Τουρκία προχωρά προς την 3η Οκτώβρη, ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., «επιδεικνύει και προβάλλει διεκδικήσεις της με τον πλέον προκλητικό τρόπο παραβιάζοντας από αέρος και θάλασσας το Αιγαίο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή