Εν αναμονή της απόφασης των αγροτών

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 16:33
UPD:16:38
A- A A+

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα αποκαλυφθούν όλοι όσοι καλλιέργησαν παράνομα βαμβάκι, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, αμέσως μετά την κρίσιμη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των βαμβακοπαραγωγικών περιοχών, προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των επανελέγχων στις παραδοθείσες ποσότητες βαμβακιού, ενώ οι αγρότες των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, από χθες το μεσημέρι άρχισαν να παρατάσσουν σταδιακά τρακτέρ σε έξι σημεία της εθνικής οδού.

Οι αγρότες δεν έχουν αποκλείσει κανένα δρόμο στη βάση της αντίληψης ότι «οι δρόμοι μένουν ανοιχτοί όσο παραμένει ανοιχτός και ο δρόμος του διαλόγου με την κυβέρνηση».

Είμαι αποφασισμένος, τόνισε ο κ. Μπασιάκος, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ολοι οι παράνομοι θα πληρώσουν για να μη χάσει έσοδα η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών. Οι επανέλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ενάμισι μήνα, ώστε να τεθούν εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης οι παράνομα καλλιεργηθείσες ποσότητες, ενώ οι αγρότες αγωνιούν για τις αδιάθετες που καλλιεργήθηκαν νόμιμα.

Ο εκπρόσωπος των Θεσσαλών αγροτών, Θανάσης Κοκκινούλης, δήλωσε ότι, μέσα στο Σαββατοκύριακο οι βαμβακοπαραγωγοί του κάμπου επιφυλάσσουν μία έκπληξη σε όσους δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους, υπαινισσσόμενος αποκλεισμό κάποιων δρόμων.

Στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ευρεία πανθεσσαλική σύσκεψη με την συμμετοχή των αγροτών της Φθιώτιδας για να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύσκεψη για το αγροτικό πραγματοποίησαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

«Να ικανοποιηθούν τα νόμιμα αιτήματα των αγροτών, ναι στις κινητοποιήσεις, όχι στις ακραίες μορφές» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή