Σρέντερ και Κομισιόν χαιρέτισαν την ομιλία Μπους

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2005 19:41
A- A A+

Η γερμανική κυβέρνηση υποδέχθηκε σήμερα με ικανοποίηση την υπόσχεση που έδωσε ο Τζόρτζ Μπους στη διάρκεια της χθεσινής τελετής έναρξης της δεύτερης προεδρικής του θητείας, ότι θα βοηθήσει άλλες χώρες του κόσμου να βρουν τη δική τους φωνή στο δρόμο προς την ελευθερία.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον Τζόρτζ Μπους, ο γερμανός καγκελκάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εκφράζει μεταξύ άλλων την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε την πρόθεσή του να συνεργασθεί με τους συμμάχους του για την προώθηση των δημοκρατικών αξιών στον κόσμο.

Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την ομιλία του αμερικανού προέδρου, χαρακτηρίζοντάς την καλό οιωνό για τις διαταραγμένες τελευταία σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η εκπρόσωπος Φρανσουάζ Λε Μπάιγ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσβλέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα με τον κ. Μπους κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου.

«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι (ο πρόεδρος Μπους) εξέφρασε την επιθυμία η κυβέρνηση του να έχει μία ενισχυμένη σχέση με την Ε.Ε.», τόνισε η κα Μπάιγ, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπους θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, κατά την δεύτερη θητεία του, στην Ευρώπη και τις Βρυξέλλες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή