Λευκά χωρίς αλφισμό

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2005 15:00

A- A A+

Δύο λευκά λιονταράκια με μπλε μάτια, ένα σπάνιο ζωολογικό γεγονός, γεννήθηκαν στις 27 Δεκεμβρίου στο τσίρκο Ανίτα Πρέιν, που έχει εγκατασταθεί κοντά στην πόλη Αζέν της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

«Δεν το ανακοινώσαμε αμέσως, γιατί δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα διατηρούσαν τα χρώματα αυτά. Ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένουν λευκά, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στη ζωολογία. Εάν είχαν αλφισμό (ή αλμπινισμό=συγγενής έλλειψη της χρωστικής του δέρματος που παρατηρείται και σε ζώα. Ο πάσχων έχει λευκό τρίχωμα) θα είχαν κόκκινα μάτια. Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι έχουν τον ίδιο πατέρα αλλά διαφορετική μητέρα. Ο "βαρώνος" και ο "αυτοκράτορας" γεννήθηκαν με δύο ώρες διαφορά. Είναι διπλό φαινόμενο», είπε ο διευθυντής του τσίρκου Μισέλ Κλοζενσόν.

Η γέννηση των δύο αυτών λιονταριών έρχεται την ώρα που ερευνητές, οικολόγοι, και πολιτικοί αξιωματούχοι από 30 χώρες που θα μετάσχουν στη διεθνή διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα, από τις 24 έως τις 28 του μηνός, στην έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ, στο Παρίσι, θα εξετάσουν την έκτη μεγάλη κρίση εξαφάνισης των ειδών από τότε που άρχισε να υπάρχει ζωή στη γη πριν από 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή