Τίλερσον: Χαμηλό το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 22:20
UPD:13/04/2017 08:49
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των Ρεξ Τίλερσον και Σεργκέι Λαβρόφ.

A- A A+

Έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον διέκρινε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

EURONEWS
Λαβρόφ: ΗΠΑ και Ρωσία έτοιμες για μάχη κατά της τρομοκρατίας

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για μια «αμείλικτη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Επιβεβαιώσαμε τον κοινό μας στόχο να διεξάγουμε μια αμείλικτη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον κ. Τίλερσον.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς για εμπλοκή της Μόσχας στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή