Φ. Γεννηματά: Η διαφάνεια δεν είναι α λα καρτ και με ημερομηνία λήξης

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 19:58
UPD:13/04/2017 01:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η πρόταση για Εξεταστική της κυβέρνησης αποσκοπεί στο να στρέψει το ενδιαφέρον από τη δυσμενή συμφωνία που έκανε στη Μάλτα ενώ φοβάται τον έλεγχο για τα δικά πεπραγμένα.

A- A A+

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης τόσο για την οικονομία, όσο για την περίοδο την οποία θα διερευνήσει η Εξεταστική για την Υγεία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Όπως ανέφερε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και ζητεί να συμπεριληφθεί και η περίοδος των δύο τελευταίων ετών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αυτοεξαιρείται».

«Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να δεχθεί την πρότασή μας να διερευνηθεί και η δική σας περίοδος. Η διαφάνεια δεν είναι α λα καρτ και με ημερομηνία λήξης», πρόσθεσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επιπλέον άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ελεγχθεί η περίοδος της κυβέρνησης της Ν.Δ. 2004-2009, όταν όπως είπε, αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 136%.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Γιατί αρνείστε; Τι δεσμεύσεις έχετε αναλάβει για τη περίοδο 2004-2009;» διερωτήθηκε και υπερασπίστηκε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών το ΕΣΥ που έγινε, όπως είπε, από το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η πρόταση για Εξεταστική της κυβέρνησης αποσκοπεί στο να στρέψει το ενδιαφέρον από τη δυσμενή, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία που έκανε στη Μάλτα.

«Δεν έχετε νομιμοποίηση να δεσμεύσετε τη χώρα στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα», επανέλαβε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας ότι η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία «μόνο αδιέξοδο θα φέρει στη χώρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή