Γιόχανσον αλλά και Βασιλειάδου «επιστράτευσε» ο Ν. Δένδιας στη Βουλή

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 14:33
UPD:15:41
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A- A A+

Τη Σκάρλετ Γιόχανσον αλλά και τη Γεωργία Βασιλειάδου «επιστράτευσε» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας στη Βουλή. Για «άκρως αντιφεμινιστικό» σχόλιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Δένδιας πήρε τον λόγο μετά από τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, μνημονεύοντας την πρόσφατη δήλωσή του με αναφορά στη Γιόχανσον.

«Έτσι που τα πάτε και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου πολλή σας πέφτει», ανέφερε ο κ. Δένδιας, προκαλώντας αντιδράσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Σεβόμαστε και τη μνήμη της κ. Βασιλειάδου και την κ. Γιόχανσον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «άκρως αντιφεμινιστικό σχόλιο».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο κ. Δένδιας κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο να απαντήσει ευθέως αν θα μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο και του ζήτησε ταυτόχρονα να πει αν θα παραιτηθεί, μετά την δική του δήλωση ότι αυτό θα πράξει αν ληφθούν μέτρα έστω κι ενός ευρώ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «ασυνήθιστα οργίλο ύφος». «Το οργίλο ύφος του κ. Τσακαλώτου, που δεν είναι σύνηθες, φαίνεται ότι εξηγείται από την τεράστια πίεση που δέχεται και δεν προέρχεται μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τα εσωτερικά προβλήματά σας, που ακούμε ότι έχετε, πέρα από αυτά της διαπραγμάτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε δε προς τον υπουργό λέγοντας: «Μας απευθυνθήκατε ιδιαίτερα νευρικός, λέγοντάς μας πως δεν υβρίζετε εσείς. Δεν ήσαστε στην αίθουσα όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν η λέξη ψεύτης εκπεμπόμενη από την πλευρά του κόμματος σας, ήταν το λιγότερο που μας απηύθυνε; Και τότε που μας αποκαλούσατε "προδότες και γερμανοτσολιάδες" εσείς ζητούσατε να ανακαλέσουν; Και μας ζητήσατε και συγγνώμη για όλες τις ύβρεις σας τόσα χρόνια; Σας ενοχλεί τώρα να σας λέμε ψεύτες; Είστε ψεύτες, μεγάλοι ψεύτες, απαράδεκτοι ψεύτες, ανεκδιήγητοι ψεύτες».

Σχετικά με τον σχολιασμό του υπουργού στα στοιχεία για την εργασία που παρέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. απάντησε πως πρόκειται για τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο, αν έχει νεώτερα στοιχεία να τα προσκομίσει.

«Αν από κει και πέρα θέλετε να μας ενημερώσετε σοβαρά, απαντήστε μας ευθέως, με το αφορολόγητο τί θα γίνει και με τις συντάξεις; Θα μειωθούν; Η δήλωσή σας, ότι αν ληφθεί ένα ευρώ μέτρα παραπάνω, ισχύει ή όχι; Θα παραιτηθείτε σήμερα ή όχι;» ρώτησε εκ νέου τον υπουργό Οικονομικών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή