Κυρ. Μητσοτάκης για Εξεταστική: Έχετε λερωμένη τη φωλιά σας

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 14:03
UPD:14:52
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διερωτήθηκε «με ποια λογική ξεκινάτε την εξεταστική από το 1997;». «Δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε από 1996 αν είναι να πιάσουμε όλη την περίοδο Σημίτη;», συνέχισε και απάντησε: «Γιατί τότε ήταν γ.γ. του υπουργείου Υγείας ο υπουργός κ. Κουρουμπλής. Και για να αποφύγετε τον έλεγχο της περιόδου του κόβετε μια χρονιά από την περίοδο Σημίτη».

A- A A+

«Όλα στο φως» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αναφορικά με το αίτημα συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ζήτησε ωστόσο να ελεγχθούν το 1996, αλλά και η τελευταία διετία.

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διερωτήθηκε «με ποια λογική ξεκινάτε την εξεταστική από το 1997;». «Δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το 1996 αν είναι να πιάσουμε όλη την περίοδο Σημίτη;», συνέχισε και απάντησε: «Γιατί τότε ήταν γ.γ. του υπουργείου Υγείας ο υπουργός κ. Κουρουμπλής. Και για να αποφύγετε τον έλεγχο της περιόδου του κόβετε μια χρονιά από την περίοδο Σημίτη».

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Όταν ανοίξατε την πόρτα σε διάφορους περιπλανόμενους από το ΠΑΣΟΚ και στα ορφανά του κ. Τσοχατζόπουλου, πήρατε μαζί και τις ευθύνες τους».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Αν ουδέν μεμπτόν προκύψει, τόσο το καλύτερο για όλους. Η άρνησή σας όμως κάτι λέει», παρατήρησε και για την τελευταία διετία πρόσθεσε ότι θεωρεί ζήτημα στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης να εξεταστεί αφού «έχουν αποσταλεί στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν τη συγκεκριμένη περίοδο».

«Διαγωνισμοί που καταργήθηκαν αυθαίρετα, παράνομες αποφάσεις που κατέπεσαν στα δικαστήρια, ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε υπαλλήλους που εκτελούσαν εντολές τις πολιτικής ηγεσίας», πρόσθεσε.

«Ελάτε και δείξτε ότι δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Κάντε το και θα υπερψηφίσουμε την δικιά σας πρόταση, αλλά δεν θα το κάνετε γιατί δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια και γιατί ξέρετε ότι στη δικιά σας περίοδο έχετε λερωμένη τη φωλιά σας», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.. 

Εξάλλου, υποστήριξε ότι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας είναι χειρότερη παρά ποτέ, τα νοσοκομεία στέκονται χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, η πρωτοβάθμια περίθαλψη καταρρέει, ενώ οι οφειλές στον ΕΦΚΑ αυξάνονται.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή