Βενεζουέλα: Αβγά και πέτρες κατά Μαδούρο στο Σαν Φέλιξ

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 13:35
UPD:14:32
REUTERS/HANDOUT

Ο κ. Μαδούρο κατηγορείται από την αντιπολίτευση για δικτατορικές πρακτικές, καθώς πρόσφατα, με τη βοήθεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατήργησε για λίγες ημέρες το ελεγχόμενο από την αντιπολίτευση κοινοβούλιο της χώρας, πριν ανακαλέσει την απόφασή του.

A- A A+

Άγριες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην πόλη Σαν Φέλιξ της επαρχίας Μπολίβαρ της χώρας, όταν, ενώ χαιρετούσε το πλήθος, δέχθηκε βροχή από αβγά, πέτρες και λεμονόκουπες.

Η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, η οποία μετέδιδε ζωντανά την περιοδεία Μαδούρο με ανοικτό αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης, όταν άρχισε η βροχή αβγών και αντικειμένων κατά του προέδρου, διέκοψε τη μετάδοσή της.

Στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ωστόσο, έχουν αναρτηθεί δεκάδες βίντεο στα οποία φαίνεται το αυτοκίνητο να δέχεται βροχή αντικειμένων, ενώ ο Ν. Μαδούρο προσπαθεί να καθαρίσει το πρόσωπό του από αβγό το οποίο έχει δεχθεί.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται από την αντιπολίτευση για δικτατορικές πρακτικές, καθώς πρόσφατα, με τη βοήθεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατήργησε για λίγες ημέρες το ελεγχόμενο από την αντιπολίτευση κοινοβούλιο της χώρας, πριν ανακαλέσει την απόφασή του. Προ ημερών η φιλική προς την κυβέρνηση Δικαιοσύνη στέρησε για 15 χρόνια τα πολιτικά δικαιώματα του υποψηφίου προέδρου της Βενεζουέλας και κορυφαίου παράγοντα της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.

TWITTER.COM/WELLINGMICHAEL

Σε πολλές περιοχές της Βενεζουέλας χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ζητώντας την παραίτηση του Ν. Μαδούρο και τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών.

Μέχρι στιγμής στα επεισόδια έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή