Ντόρτμουντ: Εντοπίστηκε επιστολή στο σημείο των εκρήξεων - Χειρουργείο για τον Μπάρτρα

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 00:51
UPD:12:05
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Αστυνομικοί στο σημείο της έκρηξης

A- A A+

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Καταλανός ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπάρτρα, καθώς υπέστη κάταγμα στον καρπό από την τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο λεωφορείο το οποίο μετέφερε την αποστολή της ομάδας του.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, επιστολή «ανάληψης ευθύνης» βρέθηκε κοντά στο σημείο των εκρήξεων. Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο η επιστολή -για το περιεχόμενο της οποία δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες- είναι αυθεντική.

Κατά τις αρχές παραμένουν ακόμη ασαφή τα κίνητρα της επίθεσης.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο ποδοσφαιρικός σύλλογος.

Λίγη ώρα πριν από την αναμέτρηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Μονακό για το Champions League, τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, προκαλώντας του σοβαρές ζημιές σε δύο σημεία, σύμφωνα με παράγοντες της γερμανικής ομάδας.

Το λεωφορείο με την αποστολή της Ντόρτμουντ είχε μόλις αναχωρήσει από το ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι ποδοσφαιριστές και κατευθυνόταν προς το γήπεδο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, όπου θα διεξαγόταν η αναμέτρηση.

Ο αγώνας αναβλήθηκε για σήμερα Τετάρτη.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, είναι καλά στην υγεία τους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα αρχικά ευρήματα των ερευνών δείχνουν πως οι εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο προκλήθηκαν «από ισχυρές εκρηκτικές ύλες».

Όπως τόνισαν πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή