Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 07:00
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι στα πελάγη.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πιθανώς ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με βροχές, καταιγίδες στο Ιόνιο και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά, τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, η ελαχίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανόν να είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και το απόγευμα τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ, με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή