Καλιφόρνια: Εν διαστάσει σύζυγος της δασκάλας ο δράστης

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 08:25
UPD:09:50
REUTERS/MARIO ANZUONI
A- A A+

Εν διαστάσει σύζυγος της δασκάλας ήταν ο δράστης της χθεσινής τραγωδίας σε δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι μια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και ένας μαθητής έχασαν χθες τη ζωή τους, ενώ ένας ακόμη μαθητής τραυματίστηκε από τα πυρά ενόπλου σε σχολείο. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου 12 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ένα ζευγάρι ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων δολοφόνησε 14 ανθρώπους τον Δεκέμβριο του 2015.

EURONEWS

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης αναγνωρίστηκε και ήταν ο 53χρονος Σέντρικ Άντερσον. Είχε ποινικό μητρώο καθώς είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

Οι δύο μαθητές βρίσκονταν όρθιοι πίσω από την Σμιθ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ένας, 8 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο 9χρονος συμμαθητής του χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Κανένα από τα παιδιά δεν είχε κάποια σχέση με το θύμα ή τον θύτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Άντερσον μπήκε στο σχολείο λέγοντας πως θέλει «να αφήσει κάτι στη γυναίκα του». Στη συνέχεια έβγαλε όπλο και άνοιξε πυρ εναντίον της δασκάλας μέσα στην τάξη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή