Γ.Βασιλειάδης: «Υπήρξαν διαφωνίες, αλλά τα προβλήματα θα λυθούν με συνεργασία»

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 20:16
UPD:20:34
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση.

A- A A+

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και στους εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Περίπου 5 ώρες ήταν κλεισμένοι οι παράγοντες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, οι εκπρόσωποι της Super League και ο κυβερνητικός παράγοντας στο γραφείο του τελευταίου κι όπως έγινε γνωστό παρά τις διαφορές που υπήρξαν σε αρκετά θέματα το γενικό συμπέρασμα ήταν πως άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι για το καλό του ποδοσφαίρου θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να κοιτάξουν το μέλλον.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: «Υπήρξαν διαφωνίες για κάποια θέματα, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό», είπε κι αφού παραδέχθηκε πως η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα πρόσθεσε: «Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε».

Παρόντες στη «μαραθώνια», όπως εξελίχθηκε, συνάντηση ήταν οι Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Χρήστος Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Μηνάς Λυσάνδρου (ΑΕΚ), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), ο πρόεδρος της Super League, Γιώργο Στράτος και ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού, Βασίλης Γκαγκάτσης. 

Όπως ήταν λογικό η ατζέντα περιελάμβανε αρκετά θέματα, όπως οι επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, οι αποφάσεις που πάρθηκαν πρόσφατα στο δ.σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος σχετικά με την αναδιάρθρωση, τη μείωση των ομάδων και τη νέα διεξαγωγή των play off, τα τηλεοπτικά, η διαιτησία (ο Ολυμπιακός εξέφρασε έντονα παράπονα για τα σφυρίγματα των ρέφερι), ενώ από την πλευρά τους οι άνθρωποι της Super League ζήτησαν τη ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει στις ΠΑΕ να εισπράττουν ένα ποσοστό από τον τζίρο των στοιχηματικών εταιριών. 

Πλην του κυβερνητικού εκπρόσωπου κανένας από τους παράγοντες των τεσσάρων «μεγάλων» δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιώργου Βασιλειάδη:

«Η συνάντηση έγινε για την αποκατάσταση του κλίματος διαλόγου και την καλύτερη επικοινωνία ενόψει της επόμενης μέρας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να προχωρήσουμε από κοινού με σκοπό τις αρχές της ισονομίας.

Γι’ αυτό το σκοπό θα έχουμε και μία συνάντηση με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ για την επαναφορά της ομαλότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπήρξε καμία ένταση. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Δε συμφωνήσαμε σε όλα, αλλά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με τη συνεργασία. Συνεχίζουμε το διάλογο με σκοπό την επίτευξη της ομαλότητας.

Διάγουμε μία χρονιά εξαιρετική σε ότι αφορά τα θέματα των εντάσεων. Στόχος μας είναι να τεθούν οι βάσεις για το πως θα πορευτούμε στη συνέχεια. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως υπάρχει διάθεση για διάλογο. Για να εξαφανιστούν οι σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τους θεσμούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις