Εν αναμονή της σύσκεψης των Θεσσαλών αγροτών

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 11:05
UPD:12:03
A- A A+

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, αφού «στρατοπέδευσαν» χθες το πρωί περί τα 500 τρακτέρ στα Τέμπη, το βράδυ αποφάσισαν να κλιμακώσουν σταδιακά τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα στις 12 πραγματοποιούν νέα σύσκεψη, την οποία πιθανόν να ακολουθήσει ολιγόωρο κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Από μία λωρίδα ανά κατεύθυνση διεξάγεται η κυκλοφορία στα Τέμπη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, απηύθυνε πρόσκληση για νέα συνάντηση με τους αγρότες, προκειμένου να διατυπώσουν τις θέσεις τους, και παρέπεμψε τις προτάσεις των αγροτοσυνδικαλιστών κ.κ. Κοκκινούλη και Μποτού στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους.

Η ενέργεια αυτή, υπογράμμισε, δείχνει την καλοπροαίρετη διάθεση της κυβέρνησης και τούτο παρά το γεγονός ότι η πρόταση του κ. Κοκκινούλη είναι, όπως είπε, ασαφής και εμφανίζει προβλήματα συμβατότητας με την κοινοτική νομοθεσία, ενώ αυτή του κ. Μποτού είναι απολύτως ασύμβατη με την ισχύουσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Ο κ. Κοκκινούλης ζήτησε να μην εκπέσουν οι εγγυητικές για τις ποσότητες βαμβακιού που έχουν προκαθοριστεί, ενώ η πρόταση του κ. Μποτού προέβλεπε να γίνουν δεκτά τα φετινά αδιάθετα αποθέματα και να επιδοτηθούν με την έναρξη της νέας εκκοκκιστικής περιόδου 2005-06.

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης υπέβαλε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικαλούμενος λόγους συνείδησης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/24/1006423.htm .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι μετά την προεκλογική δημαγωγία της Νέας Δημοκρατίας για τους αγρότες «ο αγροτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τη νεοδημοκρατική κοροϊδία».

Το αγροτικό θα απασχολήσει σήμερα τη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή