Τίλερσον: Προειδοποίηση και για Β. Κορέα η πυραυλική επίθεση στη Συρία

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 11:43
UPD:16:39
REUTERS/JOE SKIPPER
A- A A+

Η πυραυλική επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία αποτελεί προειδοποίηση και για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. Όπως είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, οι χώρες αυτές μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με μία παρόμοια αμερικανική αντίδραση, εάν αποτελέσουν κίνδυνο.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν η πυραυλική επιδρομή των ΗΠΑ αποτελούσε ένα μήνυμα για τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC: «Το μήνυμα που μπορεί να λάβει το κάθε κράτος είναι το εξής: Εάν παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο, εάν δεν τηρείτε τις διεθνείς συμφωνίες, εάν δεν τηρείτε τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ή εάν αποτελείτε απειλή για τους άλλους, σε κάποια χρονική στιγμή είναι ενδεχόμενο να βρεθείτε αντιμέτωποι με την αντίδρασή μας».

EURONEWS
ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Κίνα εναντίον Βόρειας Κορέας

Αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε πως αντικειμενικός σκοπός της κυβέρνησης των ΗΠΑ «είναι μία Κορεατική Χερσόνησος χωρίς πυρηνικά όπλα».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ακόμη ότι η Κίνα συμφωνεί ότι η ανάληψη δράσης είναι απαραίτητη προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί η απειλή του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας. Οι δηλώσεις του Τίλερσον έγιναν χθες και ενώ είχε προηγηθεί ο κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Κίνας την Παρασκευή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή