Super League: «Περίπατο» ο ΠΑΟΚ με τις «ρεζέρβες» του Παναθηναϊκού (3-0)

Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 20:52
UPD:20:56
A- A A+

Την 2η θέση της κανονικής περιόδου και την πρωτιά στα play off εξασφάλισε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ μετά τη σημερινή του νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League.

Τρεις ημέρες πριν τη νέα μεταξύ τους μάχη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, αυτή την φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Παναθηναϊκός γνώρισε «βαριά» ήττα από τους Θεσσαλονικείς, που κανείς δε γνωρίζει εάν να επηρεάσει αρνητικά την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ενόψει των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στην τετράδα του Κυπέλλου.

Η επιλογή του προπονητή του «τριφυλλιού» να παρατάξει την ομάδα του με τους αναπληρωματικούς αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη. Μετά το πρώτο 15λεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν κυριολεκτικά «χωρίς αρχή και τέλος», με τις «ρεζέρβες» να μην πείθουν καθόλου και για τους περισσότερους το μέλλον διαγράφεται εξαιρετικά αβέβαιο.

Η άμυνά του ήταν σε άλλο γήπεδο, οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών τεράστιες, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Ίβιτς. Πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε 35 λεπτά, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να διασύρουν τον αντίπαλό τους και αν μη τι άλλο απόκτησαν μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει του επόμενου ραντεβού των δύο ομάδων την προσεχή Τετάρτη στην Αθήνα. 

Το ντέρμπι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να πιέζουν ψηλά και στο 6΄ να φτάνουν κοντά στο γκολ με τον Μπουμάλ να «ψάχνει» το αριστερό του και να αστοχεί απέναντι από τον Γλύκο. Οι γηπεδούχοι» απάντησαν στις ευκαιρίες στο 9' με τους Αθανασιάδη και Μάτος να μη μπορούν να πιάσουν το σουτ από καλή θέση. Μετά το 15΄, όμως, οι «πράσινοι» πραγματικά... εξαφανίστηκαν από τον αγωνιστικό χώρο.

Από το λάθος του Διαμαντή Χουχούμη στο 18΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Ενρίκε. Ο Ουάρντα επιχείρησε βαθιά μπαλιά προς την περιοχή των «πρασίνων», εκεί όπου ο Χουχούμης στην προσπάθειά του να απομακρύνει «σέρβιρε» στον Ενρίκε που με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον «δικέφαλο του Βορρά». 

Η κακή αμυντική συμπεριφορά των «πρασίνων» στο 27΄ έφερε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» εκτέλεσαν γρήγορα το φάουλ έξω από την περιοχή και αρκετά πλάγια, ο Ουάρντα από δεξιά βγήκε μόνος του και με κάθε πάσα έδωσε την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Λέοβατς να «γράψει» το 2-0 με τους φιλοξενούμενους να κοιτούν ο ένας τον άλλον.

Στην άμυνα-παιδική χαρά του Παναθηναϊκού οι γηπεδούχοι έκαναν... πάρτι και στο 35΄ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0 με το πλασέ του Σάκχοφ σε άδεια εστία, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να μη μπορούν να αντιδράσουν καθόλου.

Ήταν λογικό στο β΄ μέρος να ρίξει το ρυθμό του ο ΠΑΟΚ ενόψει και της επικείμενης αναμέτρησης του Κυπέλου. Οι γηπεδούχοι με σωστή διαχείριση δεν επέτρεψαν ούτε μία φορά στους «πράσινους» να τους απειλήσουν, αντίθετα η ομάδα που έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ ήταν ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Στιλ βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και δεν επέτρεψε στους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίσουν για 4η φορά.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις