Στοκχόλμη: Τρεις νεκροί από το φορτηγό - Τρομοκρατική επίθεση βλέπουν οι αρχές

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 16:08
UPD:18:12

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».

A- A A+

Φορτηγό έπεσε επάνω σε πεζούς σε δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Το όχημα στη συνέχεια καρφώθηκε σε γωνία μεγάλου εμπορικού καταστήματος.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια». Οι αρχές έχουν εκκενώσει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας εκτιμά ότι ο οδηγός του φορτηγού το οδήγησε σκόπιμα επάνω σε ανύποπτους πεζούς.

Πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα περί σύλληψης υπόπτου τελικώς δεν ευσταθούν.

Το φορτηγό ανήκει στη σουηδική ζυθοποιία Spendrups και φέρεται να είχε κλαπεί νωρίτερα εντός της ημέρας από άνδρα «με μαύρο φούτερ και κουκούλα».

Η αστυνομία της Σουηδίας διέταξε εξάλλου την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στη Στοκχόλμη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TT.

Οι σουηδικές αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο. Το περιστατικό συνέβη στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της πρωτεύουσας της Σουηδίας, την οδό Βασιλίσσης.

Η αστυνομία της σκανδιναβικής χώρας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης.

Σε βίντεο το οποίο καταγράφει τις στιγμές μετά το περιστατικό, φαίνονται πολίτες να τρέχουν έντρομοι για να απομακρυνθούν από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή