Κρεμλίνο: Επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους τα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία

Αίτημα για επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 09:09
UPD:12:40
REUTERS/HANDOUT

Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, ανέφερε το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

A- A A+

«Επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση στη Συρία.

«Ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, πρόσθεσε.

Αίτημα για επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μετά την αμερικανική επιχείρηση στη Συρία η Μόσχα ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Όπως ανακοίνωσε επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά από τα αμερικανικά πλήγματα η Μόσχα ανέστειλε τη συμφωνία που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία.

«Η Ρωσία αναστέλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

EURONEWS
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή