Στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας από την ε/κ πλευρά συμφώνησαν Σημίτης-Αναστασιάδης

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 16:33
A- A A+

Με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, με τον οποίο συζήτησαν, για μισή περίπου ώρα, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή, ο κ Αναστασιάδης είπε πως υπήρξε σύμπτωση απόψεων για την άμεση ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ώστε το Κυπριακό να βγει από τη στασιμότητα.

«Ανέπτυξα στον πρώην πρωθυπουργό τους προβληματισμούς μου για τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε ώστε να ξεπεράσουμε την απομόνωση και να ανατρέψουμε τη διχοτόμηση στη Κύπρο και τα χειρότερα», δήλωσε ο κ Αναστασιάδης, τονιζοντας πως βάση για την επιδίωξη λύσης του Κυπριακού πρέπει να είναι το σχέδιο Ανάν. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις οι οποίες θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε επίσης πως ενδέχεται να υπάρξει πρωτοβουλία από ελληνοκυπριακής πλευράς πριν από τις 3 Οκτωβρίου (ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.- Τουρκίας). «Δεν εξαρτάται από εμάς. Πρέπει όμως εμείς να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να καθορίσουμε εμείς την ατζέντα των συζητήσεων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή