Σε δυσανάγνωστη εποχή

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2005 17:45
UPD:17:46

A- A A+

«Οι πεφωτισμένοι», «Αθώοι και φταίχτες», «Επανεξετάζοντας την ανισότητα», σε «Εκτός σχεδίου» «Αναζήτηση» για μια «Ελένη». Μια «Ιστορία αγάπης και σκότους» για «Βαμπίρ και κανίβαλους», εναλλαγή από «Ανατροπή» σε «Αναλαμπή» σε ένα «Λαβύρινθο» που οδηγεί από τη «Θεωρία της δικαιοσύνης» στην «Ιστορία της ομορφιάς». «Ακροβατώντας στα όρια» της παγκοσμιοποίησης («Globalization and its discontents») αναρωτιόμαστε «Ποιοι είμαστε; H αμερικανική ταυτότητα στην εποχή μας».

Δεν πρόκειται για πολιτικό μανιφέστο ή φιλοσόφημα. Είναι ένα παιχνίδι με ερανίσματα. Είναι ένα σταχυολόγημα από τίτλους βιβλίων που διάβασαν τον τελευταίο χρόνο έλληνες βουλευτές «σε δυσανάγνωστη εποχή».

H Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ζήτησε από τα μέλη του Κοινοβουλίου να επιλέξουν έναν τίτλο για την έκθεση «Αναγνώστες βουλευτές σε δυσανάγνωστη εποχή». Ανταποκρίθηκαν 157 εξ αυτών, και όπως προκύπτει από τις αναγνωστικές προτιμήσεις τους ψηφίζουν Λογοτεχνία. Η έκθεση, που φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου διαρκεί ως τις 29 Ιανουαρίου, και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, γιατί αν ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του, στη βάση των επιρροών του, το βιβλίο ίσως να είναι μια ασφαλής προσέγγιση.

*Η φωτογραφία από τα εγκαίνια της έκθεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή