Volkswagen Golf: Διαρκής άνεμος αλλαγής

Mε πλούσιο βασικό εξοπλισμό και τιμή από 17.400 ευρώ
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 10:05
UPD:10:05
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

«Kαλά, βλέπεις καμιά διαφορά στη σχεδίαση;», ήταν το ερώτημα συναδέλφου στην πρόσφατη παρουσίαση του ανανεωμένου Volkswagen Golf, το εμπορικό λανσάρισμα του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας. «Ναι», απάντησα, «αλλά είναι τόσο καλά μελετημένες οι παρεμβάσεις - βελτιώσεις που δεν γίνεται αντιληπτό τι άλλαξε». Μα αυτή δεν είναι και η επιτυχία του δημοφιλούς μοντέλου που έχει «γράψει» μια ιστορία 33 εκατομμυρίων και πλέον πωλήσεων σε 40 χρόνια; Kάθε φορά και ένα προσεκτικό βήμα μπροστά, με έμφαση στη διαρκή βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς -αυτό εισπράττουμε και τώρα. Στην παρούσα περίσταση, η ίδια η εταιρεία, παρότι αισθητικά δεν έχει γίνει ολοκληρωτική αλλαγή, μιλά για νέα γενιά με καινούργιο κωδικό, καθώς έχουν επέλθει πολλές μεταβολές στα ουσιώδη.

Τα φρέσκα highlights, λοιπόν, συνίστανται στα εξής: Σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας «Discover Pro» με έλεγχο μέσω χειρονομιών, φέρνει τη διεπαφή του μέλλοντος μέσα στο αυτοκίνητο, νέα σχεδίαση για τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας με μεγαλύτερες οθόνες αφής, διαδικτυακές υπηρεσίες «Guide & Inform» και νέες υπηρεσίες Car-Net «Security & Service» για το Golf, ημιαυτόνομη λειτουργία του Golf σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνά «σταμάτα - ξεκίνα» σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα, με το νέο σύστημα Traffic Jam Assist.

Ακόμη το νέο Golf διαθέτει: νέους βενζινοκινητήρες 1.5 TSI (130 και 150 ίππων), απόδοση 230 ίππων για την έκδοση GTI και ισχυρότερες επιδόσεις για το GTI Performance με απόδοση 245 ίππων, νέο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG που μειώνει την κατανάλωση έως 0,3 λτ/100 χλμ., νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα και νέα πίσω φώτα full-LED στον βασικό εξοπλισμό, νέους προβολείς LED που αντικαθιστούν όλα τα φώτα xenon στα Golf και Golf Variant, νέα χρώματα, ενώ όλες οι εκδόσεις παρέχουν ακόμα πλουσιότερο επίπεδο βασικού εξοπλισμού. Για πρώτη φορά, εξάλλου, θα διατίθεται με το Golf ο βασικός βενζινοκινητήρας με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό: Ο 1.0 TSI αποδίδει 85 ίππους, ενώ υψηλή είναι για τα δεδομένα αυτής της ισχύος και η τιμή της ροπής των 175 Nm.

Οι τιμές του ανανεωμένου Golf στη βασική έκδοση Comfort ξεκινούν από τα 17.400 ευρώ (1.0 TSI 85 ίππων), 20.200 ευρώ (1.0 TSI 110 ίππων) και 21.700 ευρώ (1.6 TDI 110 ίππων). Οι τρίθυρες εκδόσεις κοστίζουν περίπου 1.000 ευρώ λιγότερα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή