Eπισκόπηση ελληνικού Τύπου

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 08:55

A- A A+

Ο δημόσιος διάλογος, για τις σχέσεις των δημοσιογράφων με το κράτος, το αγροτικό και το πρόβλημα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): «13.187 επιδοτούμενες νέες θέσεις από ΟΑΕΔ. Για ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): «Ούτε ονόματα ούτε λίστες στη δημοσιότητα! Το πάνε για «κουκούλωμα» το σκάνδαλο με τα κρατικοδίαιτα «παπαγαλάκια»;

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Σεισμός στην Εκκλησία. Απίστευτες καταγγελίες σε ένορκη κατάθεση πρώην Μητροπολίτη. Ψάχνουν τώρα τον Γιοσάκη και για αρχαιοκαπηλία».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ: «13.187 νέες θέσεις εργασίας. Μέσα στο Φεβρουάριο οι προσλήψεις. Και πρόγραμμα επιχορήγησης 6.450 ελεύθερων επαγγελματιών».

* Η ΑΥΓΗ: «Έκλεισε και το Ρίο - Αντίρριο! Πρωτοφανές συμβάν - Πιθανή αιτία κεραυνός. Επί μισή ώρα πυρκαγιά έκαιγε το καλώδιο ανάρτησης!».

* ΑΥΡΙΑΝΗ: «Έθαψαν τις λίστες των «τρωκτικών» κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΕΣΗΕΑ. Τα λεφτά που τσεπώνουν οι χιλιάδες αργόμισθοι δημοσιογράφοι φτάνουν να πληρωθούν οι επιδοτήσεις για το βαμβάκι».

* ΤΟ ΒΗΜΑ: «Κλείνουν τους δρόμους από σήμερα οι αγρότες. Αποφάσισαν τη νύχτα μπλόκα στα Τέμπη, στον Δομοκό και (ίσως) στον Αλμυρό. Η Ρηγίλλης χάνει τον έλεγχο του Κάμπου».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «3.708 προσλήψεις σε Δημόσιο, δήμους, Κέντρα Εκπαίδευσης και 19.637 νέες θέσεις μέσω ΟΑΕΔ. Προγράμματα stage και επιχορηγήσεις νέων επιχειρηματιών».

* ΕΘΝΟΣ: «Ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής προεδρεύει... Εκ- Ρηξη Σουφλιά. Κατηγορεί τον Γ. Αλογοσκούφη για παραπλανητικά στοιχεία».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η Δικαιοσύνη όπως αποκαλύπτεται κάθε μέρα νοσεί βαθύτατα και βρίσκεται στην «εντατική» το αποκούμπι του λαού. Η εξυγίανση θα σώσει το κύρος των αδέκαστων δικαστών».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «13.187 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τέσσερα ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ που ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλος. Και προγράμματα επιχορήγησης 6.450 νέων ελεύθερων επαγγελματιών στους τομείς Πολιτισμού και Περιβάλλοντος».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μυστή - Ριο. Κλειστή επ'αόριστον η γέφυρα πέντε μήνες μετά τα εγκαίνιά της. Αδιευκρίνιστη η αιτία της πυρκαγιάς, που μπορεί να προκαλέσει γενικότερα προβλήματα».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Μυστή - Ριο. Έχει σχεδιαστεί να αντέχει σε Ρίχτερ και τυφώνες. «Συμβάν χωρίς προηγούμενο» στη γέφυρα, με ερωτηματικά».

* ΕΣΤΙΑ: «Ο κρατισμός καλά κρατεί. Σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομίας».

* ESPRESSO: «Ο τιμοκατάλογος των ναρκωτικών στα κλαμπ. Λαυράκι έβγαλε η μεγάλη έφοδος σε κέντρο από 80 αστυνομικούς. Πώς διακινούνται. Πώς δουλεύει το κύκλωμα».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ανάγκη κάθαρσης στη Δικαιοσύνη. Η ηγεσία του Αρείου Πάγου ζητεί από την κυβέρνηση μέτρα ελέγχου».

* Ο ΛΟΓΟΣ: «Καμπανάκι για οικονομία - ασφαλιστικό. Αυστηρότερα μέτρα για την ελληνική οικονομία ζητά η ΚΟΜΙΣΙΟΝ».

* ΤΑ ΝΕΑ: «Μυστήριο για τα κενά στην ασφάλεια. 1. Αμφιβολίες για τη θεωρία του κεραυνού.2. Φόβοι για αστοχία υλικού. 3. Ερευνάται και κατασκευαστικό λάθος».

* Η ΝΙΚΗ: «Γαλάζια» στιλέτα. Ενδοκυβερνητικές κόντρες με μορφή χιονοστιβάδας. Σε ρόλο αμήχανου παρατηρητή ο Καραμανλής».

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13: «Η μεγάλη μάχη για την κάθαρση στα ΜΜΕ».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αναδιανομή πίτας και στάχτη στα μάτια του λαού. Επιδίωξη της κυβέρνησης για ενημέρωση - Δημοσιογράφους».

* TRAFFIC NEWS: «Κόκα και έκσταση σε κλαμπ κοσμικών. Έφοδος 80 αστυνομικών τα ξημερώματα. 11 συλλήψεις».

* Η ΧΩΡΑ: «Ζεστό χρήμα σε επιχειρήσεις για 13.500 θέσεις εργασίας. Ποιοι παίρνουν την επιχορήγηση. Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ».

* City Press: «Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε νυχτερινά κέντρα. Στόχος η πάταξη της εμπορίας και της διακίνησης «ψυχαγωγικών» ναρκωτικών».

* Μetro: «Κλείνουν τα Τέμπη. Με αιφνιδιαστική απόφαση των παραγωγών της Θεσσαλίας».

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Κόβουν τη χώρα στα δύο. Αγρότες: Από τις 10 το πρωί μπλόκο στα Τέμπη».

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Γεμάτη ράντζα και η Θεσσαλονίκη».

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή