Ουζουνίδης: «Να μην αφήσουμε την ΑΕΚ να κυριαρχήσει»

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 20:54
UPD:21:06
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Θα πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κυριαρχήσει διότι όσο θα συμβαίνει αυτό θα παίρνει και αυτοπεποίθηση από τον κόσμο, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ σημαντικό για μας να μπούμε καλά», τόνισε ο Ουζουνίδης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο τρόπος διαχείρισης του ντέρμπι με την ΑΕΚ απασχολεί περισσότερο τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της NOVA ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο στάθηκε στον παράγοντα που θέλει να εφαρμόσουν οι παίκτες του στο ξεκίνημα της αναμέτρησης:

«Θα πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κυριαρχήσει διότι όσο θα συμβαίνει αυτό θα παίρνει και αυτοπεποίθηση από τον κόσμο, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ σημαντικό για μας να μπούμε καλά», τόνισε ο Ουζουνίδης.

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να επηρεάσει τον Παναθηναϊκό που είχε βρει ρυθμό, απάντησε: «Πάντα μία διακοπή δεν κάνει καλό σε μία ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πόσο μάλλον σε μας, που έλειπαν αρκετα παιδιά με τις εθνικές ομάδες. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε βρει μία συνοχή και πιστεύω και στο παιχνίδι της Κυριακής να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό». 

Η μεσαία γραμμή δεν θα κρίνει το ντέρμπι, σύμφωνα με τον Ουζουνίδη: «Δεν είναι μόνο η μεσαία γραμμή, θα πρέπει να κάνουμε συνολικά μία πολύ καλή εμφάνιση. Η ΑΕΚ είναι σε καλή κατάσταση, κυρίως μέσα στο ΟΑΚΑ και νομίζω ότι είμαστε δύο ομάδες που μοιάζουν αρκετά, με αρκετά καλές εμφανίσεις εντός έδρας, λίγο πιο κάτω στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η ΑΕΚ είναι καλά, αλλά και εμείς είμαστε καλά, οπότε γενικά περιμένω να γίνει ένα καλό παιχνίδι». 

Επίσης ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ως ομάδα και όχι πώς θα εξουδετερώσει τους παίκτες-κλειδιά του αντιπάλου (Μάνταλος, Αραούχο):

«Αυτό που κοιτάζουμε είναι η ομαδική λειτουργία του αντιπάλου. Αυτοί είναι παίκτες που μπορεί με μία ατομική ενέργεια να σου κάνουν κάτι, να δημιουργήσουν κάτι απρόβλεπτο, οπότε αυτό που μπορείς να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα είναι η ομαδική λειτουργία της ΑΕΚ. Εχουν βρει μία σειρά, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό πρόσωπο με την έλευση του καινούργιου προπονητή, αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

Για τη διαχείριση των δύσκολων αγώνων μέσα στον Απρίλιο είπε: «Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν ξέρουμε τι προβλήματα μπορεί να φέρει ο κάθε αγώνας. Ξέρουμε τις απουσίες με τις τιμωρίες και πρέπει να διαχειριστούμε διαφορετικά τα πράγματα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και αυτή η εβδομάδα για να κλειδώσουμε την είσοδο στα πλέι-οφ και να διαχειριστούμε αλλιώς τα ματς του Κυπέλλου. Δεν είναι απλά ένα ντέρμπι την Κυριακή, έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις