Η Ελλάδα στα δύο για 24 ώρες

Αύριο νέα συνεδρίαση των Θεσσαλών αγροτών
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2005 16:59
UPD:17:17

A- A A+

ΚΟΜΜΕΝΗ στα δύο είναι από τις 10 π.μ. η Ελλάδα, μετά την απόφαση των Θεσσαλών αγροτών να προχωρήσουν σε 24ωρο -κατ' αρχήν- αποκλεισμό των Τεμπών. Αύριο το πρωί θα συνεδριάσουν εκ νέου οι παραγωγοί για να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Τιρνάβου - Αγιάς, Θανάσης Κοκκινούλης, δήλωσε στον ρ/σ Flash, ότι θα προτείνει στους αγρότες να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, ενώ την Δευτέρα μπαίνουν στο «χορό» και οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ αγρότες.

Κλειστός είναι και ο δρόμος στον Προμαχώνα, από αγρότες των Σερρών, που επέτρεπαν τη διέλευση από και προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από τις 12:30 μ.μ. αλλά προχώρησαν σε νέο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Προμαχώνα, στο Πετρίτσι μετά τις 14:30, χωρίς να ανακοινώσουν πότε θα ανοίξει ο δρόμος, καθώς η απόφαση τους είναι επ' αόριστον αποκλεισμός.

Kλειστός παραμένει και ο δρόμος στο ύψος του Βελεστίνου από τους αγρότες της Μαγνησίας, ενώ το απόγευμα αναμένεται απόφαση και για αποκλεισμό στην Κεφάλωση του Αλμυρού. Κλειστά είναι επίσης, o κόμβος Δρούγου στον δρόμο Φθιώτιδας και Καρδίτσας, ο δρόμος Λάρισας - Φαρσάλων στους Χαλκιάδες και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στο Παραλίμνι.

«Είμαστε αντίθετοι σε ενέργειες που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Ελπίζω ότι οι ολίγοι που καταφεύγουν σε μεθόδους παρεμπόδισης της κυκλοφορίας, θα αντιληφθούν πόσο ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, διευκρινίζοντας ότι «εμείς δεν θα ξεφουσκώσουμε τα λάστιχα», ενώ επανέλαβε ότι ο διάλογος συνεχίζεται.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Το Σάββατο μεταβαίνει στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΝ θα κάνει περιοδεία στα αγροτικά μπλόκα του Θεσσαλικού κάμπου.

Ανέβασε τους τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό. «Δεν υπερασπιστήκατε τα συμφέροντα των αγροτών με πρόσχημα τη ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ στην Ε.Ε.», τόνισε ο κ. Παπανδρεου, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση υπήρχε και πέρυσι και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Είστε ακόμα διαχειριστές του παρελθόντος». «Εξαπατήσατε τους αγρότες κάνοντας σημαία προεκλογικά συνθήματα όπως το "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν νομιμοποιούνται όσοι ευθύνονται για τα σημερινά προβλήματα της γεωργίας να μας κατηγορούν, αφού το σύνολο των κοινοτικών ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα ψηφίστηκαν από τη προηγούμενη κυβέρνηση», απάντησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος.

Ο κ. Μπασιάκος χαρακτήρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το βαμβάκι «μεμονωμένο», και προανήγγειλε κατάθεση νομοσχεδίου για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή