«Κερδισμένη και η Ελλάδα από τις αλλαγές σe Champions και Europa League»

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 17:08
UPD:17:16
EPA/MARC MUELLER

«Οι αλλαγές θα κάνουν το Champions League ακόμη πιο δυνατό για την τριετία 2018-21 και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μια εξίσου καλή λύση και για την τριετία 2021-24», τόνισε ο Ρουμενίγκε.

A- A A+

Για οφέλη και της Ελλάδας από το νέο Champions League έκανε λόγο ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε στο ραντεβού των διοικητικών ηγετών των κορυφαίων ομάδων της «Γηραιάς Ηπείρου» που έγινε στην Αθήνα το διήμερο 27-28 Μαρτίου.

Η «αυλαία» στο συνέδριο της ECA (Ένωση Ποδοσφαιρικών Συλλόγων) έπεσε σήμερα με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία εκτός του προέδρου της Ένωσης, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε παραβρέθηκε και ο «ισχυρός άνδρας» της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι.

Οι 155 εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών συλλόγων είχαν την ευκαιρία στο διήμερο αυτό να συζητήσουν και να ενημερωθούν εκτενώς για τις επερχόμενες αλλαγές που θα γίνουν στο Champions League και στο Europa League, με τον Ρουμενίγκε να δηλώνει ότι από το νέο ποδοσφαιρικό τοπίο ωφελημένοι θα βγουν και οι «ασθενέστεροι» σύλλογοι, όπως και η Ελλάδα.

«Παρών» στη διαδικασία ήταν και ο «ισχυρός άνδρας» της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος, όπως και ο Ρουμενίγκε, εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στις αποφάσεις της UEFA, ενώ παράλληλα φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα προς την FIFA ζητώντας μείωση των διεθνών αγωνιστικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών.

«Η αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων είναι, δίχως αμφιβολία, θετικό βήμα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όλοι όσοι ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα επωφεληθούν από τις αλλαγές. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή, όσο και δίκαιη απόφαση. Οι αλλαγές θα κάνουν το Champions League ακόμη πιο δυνατό για την τριετία 2018-21 και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μια εξίσου καλή λύση και για την τριετία 2021-24», τόνισε ο Ρουμενίγκε, ο οποίος ρωτήθηκε εάν το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στις ασθενέστερες ομάδες και θα κάνει πλουσιότερες τις δυνατές.

«Μπορώ να σας παρουσιάσω και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, από τη βάση προς την κορυφή, υπάρχει αύξηση σε ποσοστό 224%-264% στα χρήματα που λαμβάνονται από τους συλλόγους. Ομάδες από την Ολλανδία και Σκωτία θα ωφεληθούν. Το ίδιο θα συμβεί και με τις ελληνικές ομάδες. Πολλοί σύλλογοι εξεπλάγησαν θετικά από τις αλλαγές και νομίζω ότι άπαντες έχουν πια μια διορθωμένη άποψη για το τι θα συμβεί».

Ο «ισχυρός άνδρας» της Μπάγερν, μέσω του συνεδρίου, απηύθυνε αίτημα προς την FIFA, για την αναδιαμόρφωση του ετήσιου αγωνιστικού προγράμματος.

«Η FIFA γνωρίζει πως οι σύλλογοι είναι δυσαρεστημένοι με την αύξηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ζητάμε να σεβαστεί τους ποδοσφαιριστές - υπαλλήλους μας και να βρούμε μια λύση από κοινού. Πρέπει τα παιχνίδια να μειωθούν για να αποφορτιστούν οι παίκτες.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις