Πυρά Διαμαντοπούλου κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 14:08
A- A A+

Επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας εξαπέλυσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, κατηγορώντας τον για ανεπάρκεια.

Ο αναπληρωτής συντονιστής, Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το υπουργείο Αμυνας «αποτελεί μεγάλο κίνδυνο και πηγή διαρκούς ανασφάλειας για τη χώρα», ενώ σημείωσε πως «δεν στηρίζεται από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, διέρρηξε τις σχέσεις του με την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και τις σχέσεις του με τον Τύπο και την κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε πως εδώ και έντεκα μήνες δεν έχει υπογραφεί καμιά σύμβαση έργου με την αμυντική βιομηχανία, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει μεγάλο αριθμό προσλήψεων στην αμυντική βιομηχανία και ενώ το 50% του προσωπικού υποαπασχολείται.

Όπως επίσης είπε η κ. Διαμαντοπούλου, οι απόστρατοι σε όλο το στράτευμα ξεπερνούν τους 400.

Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγική και υπερτίμηση των προσωπικών σχέσεων με τον κ. Ερντογάν, προχωρώντας σε μείωση των αμυντικών εξοπλισμών της χώρας, την ίδια στιγμή που η Τουρκία εξήγγειλε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή