Απάντηση Μπασιάκου στους εκπροσώπους των αγροτών του ΚΚΕ

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 14:22
UPD:14:23
A- A A+

«Όσο και αν θέλουμε να ενισχύσουμε με κάθε νόμιμο και συμβατό με την Ευρωπαϊκή Ένωση τρόπο τους αγρότες μας, δεν έχουμε δικαίωμα να υπερβούμε, επί ποινή προστίμου, τις κοινοτικές επιδοτήσεις των 1.100 δις δραχμών ετησίως, που δίνονται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος σχολιάζοντας δηλώσεις των εκπροσώπων των αγροτών του ΚΚΕ. «Ούτε μπορούμε, ως χώρα με ελεύθερη οικονομία, να καταργήσουμε τις εισαγωγές παρά μόνο να προβούμε σε αυστηρούς φυτοϋγειονομικούς ελέγχους και ελέγχους κατά τη διακίνηση των προϊόντων. Και πάντως δεν μπορούμε να καταβάλουμε εθνικές ενισχύσεις στην τιμή οποιουδήποτε προϊόντος», πρόσθεσε.

Είναι χρέος μας, τόνισε ο κ. Μπασιάκος, «να διαχειριστούμε συνετά τους ισχύοντες από την προηγούμενη κυβέρνηση Κοινοτικούς Κανονισμούς, χωρίς να παρανομήσουμε και να εφαρμόσουμε στο σύνολό τους τα φιλικά προς τον αγρότη κυβερνητικά μέτρα μας, ώστε με ευρύτατο διάλογο, να επιτύχουμε το άριστο αποτέλεσμα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή