Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στη φαλκίδευση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2005 19:22
A- A A+

«Η απόλυτη θέση μας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, "διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα", ισχύει προφανώς και για τη Δικαιοσύνη. Κάθε θεσμικό μέτρο και ρύθμιση που συμβάλλει σ' αυτόν το στόχο θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να μην αποτελεί αντίδραση συγκυριακού χαρακτήρα υπό την πίεση των γεγονότων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης.

«Πέραν, αυτών, σε ό,τι αφορά το θέμα της "βελτίωσης του αυτοδιοίκητου", όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, και τη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής γι' αυτό, θα αναμένουμε να δούμε τις σχετικές προτάσεις, επισημαίνοντας από τώρα ότι θα μας βρει κατηγορηματικά αντίθετους οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης, περιορισμού ή φαλκίδευσης του αυτοδιοίκητου των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας.

Η κυβέρνηση πρέπει να προβαίνει σε ψύχραιμη στάθμιση των συνταγματικών προβλέψεων για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, σε σχέση με τα τρέχοντα γεγονότα, αποφεύγοντας τον πειρασμό της παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στο χώρο της Δικαιοσύνης, η οποία δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να επιχειρηθεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή