Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 07:00
A- A A+

Πρόκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωϊνές ώρες στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Από το βράδυ, στα δυτικά και βόρεια, προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα, θα πέσει χιονόνερο και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον δέκα (-10) έως 3 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το αργά το απόγευμα θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον τέσσερις (-4) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στην Ηπειρο, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωΐ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, που πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία: Από μείον πέντε (-5) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακά όμως, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες στα Δωδεκάνησα και σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια, η ελαχίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον πέντε (-5) έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα, προβλέπει για αύριο Τετάρτη, η ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο. Από τις απογευματινές ώρες, αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στη Βορειοδυτική Ελάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, έως πολύ ισχυροί και αργότερα θυελλώδεις έως πολύ θυεωλλώδεις και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή