Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για φάρσα σε βάρος του υπ. Αμυνας

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 12:03
A- A A+

Eρώτηση στον υπουργό Εθνικής Αμυνας για το αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί καταβολής 3.000 ευρώ (ποσό που προέρχονταν από τις απόρρητες δαπάνες του yπουργείου) σε άγνωστο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως συνεργάτης του πρώην υπουργού Αμυνας της Κύπρου, κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα την 7η Απριλίου 2004 (Μεγάλη Τετάρτη), τηλεφώνησε κάποιος άγνωστος στο γραφείο του υπουργού, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κύπρου λέγοντας ότι στενός του, δήθεν, συνεργάτης βρίσκεται στην Αθήνα και είχε την ανάγκη ενός χρηματικού ποσού προκειμένου να διαχειριστεί σοβαρή του υπόθεση.

Στη συνέχεια παρακάλεσε τον κ. υπουργό να τον διευκολύνει, με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, δίνοντας, για επαλήθευση, και το τηλέφωνό του στην Κύπρο.

Ο δήθεν συνεργάτης του πρώην υπουργού προσήλθε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ο υπουργός του παρέδωσε στην είσοδο, χωρίς κανένα έλεγχο, με πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, τα 3.000 ευρώ.

Κατά την επαλήθευση των στοιχείων του αγνώστου που είχε τηλεφωνήσει, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φαρσέρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή