Πράσινη Εβδομάδα 2005 - Πρόσκληση της Κομισιόν στα παιδιά της Ε.Ε.

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2005 13:24
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί όλα τα παιδιά της διευρυμένης Ε.Ε. και των υποψήφιων χωρών, ηλικίας μεταξύ 5 και 16 ετών, να συμμετάσχουν στο σχολικό διαγωνισμό για την Πράσινη Εβδομάδα 2005.

Ο διαγωνισμός αυτός εντάσσεται στην ετήσια διάσκεψη και έκθεση για την Πράσινη Εβδομάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2005. Εφέτος, ο διαγωνισμός προβάλλει το θέμα της αλλαγής του κλίματος. Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να κάνουν σχέδια και ζωγραφιές με τις απόψεις τους σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές, ενώ οι μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας καλούνται να δημιουργήσουν ψηφιακή βιντεοταινία μικρού μήκους για το θέμα αυτό.

Οι τρεις καλύτεροι διαγωνιζόμενοι κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, με τη συνοδεία ενός γονέα ή κηδεμόνα. Θα τους απονεμηθούν βραβεία και θα επισκεφτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για τα σχολεία της διευρυμένης ΕΕ, καθώς και των υποψηφίων χωρών. Εφέτος, υπάρχουν δύο κατηγορίες διαγωνισμών:

-Ένας διαγωνισμός ζωγραφικής και σχεδίου, για παιδιά ηλικίας 6-10

-Ένας διαγωνισμός ψηφιακής βιντεοταινίας μικρού μήκους, για παιδιά ηλικίας 11-16.

Ο αρμόδιος για το Περιβάλλον Επίτροπος Σταύρος Δήμας δήλωσε: "Η αλλαγή του κλίματος είναι μία από τις σοβαρότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αύξηση της θερμοκρασίας της γης κατά μερικούς μόλις βαθμούς σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες, προκαλώντας την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και απειλώντας με εξαφάνιση πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας. Όλοι μπορούν να συμβάλουν στην αποτροπή της εξέλιξης αυτής και ο σχολικός διαγωνισμός στα πλαίσια της Πράσινης Εβδομάδας αποτελεί ευκαιρία για να συζητηθεί το σημαντικό αυτό θέμα στο σχολείο”.

Τον διαγωνισμό, που είναι ο πέμπτος στη σειρά, οργανώνει η European Schoolnet (http://www.eun.org) για λογαριασμό της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλον. Ερωτήματα σχετικά με τους διαγωνισμούς μπορούν να υποβληθούν στον κ. Chris Coakley, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή