Δύο Έλληνες τραυματίες στο Λονδίνο

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 13:14
UPD:13:54
REUTERS/STEFAN WERMUTH
A- A A+

Δύο Έλληνες βρίσκονται μεταξύ των συνολικά 40 τραυματιών από την τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης, στο κέντρο του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, βρίσκονται 12 Βρετανοί, τρεις ανήλικοι Γάλλοι, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, δύο Έλληνες και ένας Γερμανός, ένας Ιρλανδός, ένας Κινέζος, ένας Ιταλός και ένας Αμερικανός.

Μία γυναίκα περίπου 40 ετών περιλαμβάνεται στους νεκρούς της επίθεσης, σύμφωνα με τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ Μάρκ Ρόουλι. Σκοτώθηκε στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, όπου ο δράστης της επίθεσης έριξε το αυτοκίνητό του επάνω στο πλήθος.

Από ισπανική διπλωματική πηγή έγινε γνωστό ότι «πρόκειται για μία γυναίκα βρετανικής υπηκοότητας, η μητέρα της οποίας είναι Ισπανή. Δεν έχει την ισπανική υπηκοότητα, αλλά ο γενικός πρόξενος ήλθε σε επαφή με τα μέλη της οικογενείας της στην Ισπανία για να τους προσφέρει τη βοήθεια του προξενείου». Η οικογένειά της βρίσκεται στη Γκαλίθια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την τοπική ισπανική εφημερίδα Voz de Galizia, πρόκειται για την Αΐσα Φρέιντ, 43 ετών, εκπαιδευτικό που ζούσε στο Λονδίνο με τα δύο της παιδιά επτά και εννέα ετών, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Το δεύτερο θύμα, που επίσης χτυπήθηκε επάνω στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, είναι ένας 50χρονος άνδρας, για τον οποίο δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία.

Ο τρίτος νεκρός είναι ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, 48 ετών. Βρισκόταν μπροστά σε μία από τις πύλες του Κοινοβουλίου τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης, που είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του στη μεταλλική περίφραξη του κτηρίου, προσπάθησε να εισέλθει. Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, τον χτύπησε επανειλημμένως, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ο βουλευτής Τομπάιας Ελγουντ προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά μάταια.

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή