Τρομακτικό παιχνίδι, εκρηξιγενής επιστροφή και σκοτεινά σχέδια

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 08:00

Επιμέλεια Φωτογραφιών: Τατιάνα Μιχαηλίδου - [email protected].

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Τρόμος, οικογενειακές αντιπαραθέσεις, μαφιόζικος πόλεμος, μανιώδης αναζήτηση, υπερφυσικές δυνάμεις, αναγκαστική συνεργασία, επίμονη φροντίδα, ζωές που τέμνονται μοιραία και μυστηριώδεις υποψίες συνθέτουν το κινηματογραφικό τοπίο αυτής της εβδομάδας.

«Θάρρος ή αλήθεια»

Το σκηνοθετικό δίδυμο των «Paranormal activity 3 και 4», Χένρι Τζουστ και Άριελ Σούλμαν, επιστρέφει με ένα θρίλερ μυστηρίου, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Τζιν Ράιαν. Με τους Ντέιβ Φράνκο, Έμα Ρόμπερτς και Τζούλιετ Λιούις, μια επιμελής μαθήτρια, που ζει στο περιθώριο, ανακαλύπτει ένα διαδικτυακό ριάλιτι παιχνίδι, το οποίο φαίνεται διασκεδαστικό και αβλαβές και εκτοξεύει την αδρεναλίνη, αφού γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Μέχρι τη στιγμή που αρχίζει να παίρνει πολύ άσχημη τροπή.

«Ακριβώς το τέλος του κόσμου»

Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ζαν Λικ Λαγκάρς, το δράμα του Ξαβιέ Ντολάν απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών 2016 και ήταν η πρόταση του Καναδά για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στα 89α βραβεία Όσκαρ. Με τους Ναταλί Μπαΐ, Βενσάν Κασέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λέα Σεντού και Γκασπάρ Ιλιέλ, ένας συγγραφέας, μετά από 12 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στο πατρικό του, για να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένειά του. Όμως, η συνάντηση μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και αντιπαραθέσεων.

«Suburra: Υπόγεια πόλη»

Ο σκοτεινός κόσμος του οργανωμένου εγκλήματος και των πολιτικών παιχνιδιών αποκαλύπτει τα μυστικά του, στο ιταλικό αστυνομικό θρίλερ του Στέφανο Σολίμα. Με τους Πιερφραντζέσκο Φαβίνο, Γκρέτα Σκαράνο, Ζαν Χιούζες Ανγλέιντ, Έλιο Τζερμάνο, Τζούλια Γκοριέτι και Κλαούντια Αμέντολα, ένας γκάνγκστερ θέλει να μετατρέψει μια μικρή πόλη σε Λας Βέγκας, με τη βοήθεια ενός  διεφθαρμένου πολιτικού κι ενός ισχυρού καρδιναλίου. Όμως, τα σχέδιά του ανατρέπονται, όταν ξεσπά άγριος πόλεμος μεταξύ των συμμοριών της μαφίας.

«Το κρύο της Τραπεζούντας»

Με ήρωα έναν απλό άνθρωπο που ζει με την οικογένειά του σε ένα εξαθλιωμένο χαμόσπιτο και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη γεμάτη δυσκολίες επιβίωση, αλλά και με την απρόβλεπτη φύση, καθώς γυρνάει τα βουνά μόνος του, αναζητώντας μανιωδώς μια φλέβα χρυσού που θα λύσει όλα του τα προβλήματα, το δράμα του Μουστάφα Καρά ήταν η υποψηφιότητα της Τουρκίας για το φετινό Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Παίζουν οι Χεϊντάρ Σισμάν, Νουράι Γιεσιλαράζ και Χανίφε Καρά.

«Power Rangers»

Η τηλεοπτική σειρά που αποτέλεσε παγκόσμιο φαινόμενο, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Ντιν Ισραλάιτ, ο οποίος δημιούργησε μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με τους Ναόμι Σκοτ, Ντακρ Μοντγκόμερι, Λούντι Λιν, Ρ. Τζέι Σάιλερ, Μπέκι Τζι, Μπράιαν Κράνστον, Ελίζαμπεθ Μπανκς και Μπιλ Χέιντερ. Η ταινία ξετυλίγει την ιστορία πέντε καθημερινών εφήβων, οι οποίοι πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι εξωπραγματικό, για να σώσουν τον κόσμο που απειλείται με εξαφάνιση, εξαιτίας μίας επίθεσης εξωγήινων.

«Φοβού τον πεθερό»

Στην κωμωδία του Γκάβιν Γουίσεν, με τον - βραβευμένο με Όσκαρ - Τζ. Κ. Σίμονς και τους Εμίλ Χιρς, Τάραν Κίλαμ, Άναλεϊ Τίπτον και Κρίστεν Σάαλ, ένας εργασιομανής πατέρας, που ταξιδεύει διαρκώς, ανακαλύπτει ότι η κόρη του έχει εξαφανιστεί και, προκειμένου να την εντοπίσει, αναγκάζει τον ιδιόρρυθμο πρώην φίλο της, που ακόμα προσπαθεί να την ξεπεράσει, να τον βοηθήσει. Μαζί, ξεκινούν μια αναζήτηση, που θα αλλάξει τις ζωές τους.

«Κάποια να με προσέχει»

Οι ανθρώπινες σχέσεις προσεγγίζονται με ευαισθησία και πολύ χιούμορ, στην αγγλική κωμωδία του Γιάνος Εντελένι. Με τους Μπράιαν Κοξ, Άνα Κάνσελορ, Εμίλια Φοξ, Κόκο Κόνιγκ, Καρλ Τζόνσον, Σελίνα Καντέλ, Άντριου Χαβίλ και Ρότζερ Μουρ, μια φιλόδοξη νεαρή ηθοποιός, που αναλαμβάνει να φροντίζει έναν άλλοτε διάσημο ηθοποιό, ο οποίος είναι πεισματάρης και δύσκολος, είναι αποφασισμένη να τον φέρει στα μέτρα της, ώστε να της μάθει τα πάντα για την υποκριτική.

«Πλατεία Αμερικής»

Τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλον, καθώς η τύχη ενώνει τις μοίρες τους, στο δράμα του Γιάννη Σακαρίδη, με τους Γιάννη Στάνκογλου, Μάκη Παπαδημητρίου, Βασίλη Κουκαλάνι, Θέμιδα Μπαζάκα, Ερρίκο Λίτση, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Ξένια Ντάνια και Ρέα Πεδιαδιτάκη.

«Σε αυτήν τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μου, εμπνέομαι από προσωπικά βιώματα, από καυτά ζητήματα της επικαιρότητας, και βασίζομαι στο βιβλίο του Γιάννη Τσίρμπα, “Η Βικτώρια δεν υπάρχει”» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Ένας μπανάλ ρατσιστής. Ένας tattoo artist. Ένας φυγάς από το Αλέπο. Τρεις άξονες στην ίδια ταινία, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας. Άλλοι κόσμοι, άλλες ανάγκες, άλλοι άνθρωποι. Καθαρές γραμμές από το πιστόλι του tattoo, χιούμορ, σαρκασμός, έρωτας, το μεταναστευτικό ζήτημα, το trafficking, η οικονομική κρίση, η ξενοφοβία. Θάλασσα, έρημοι όρμοι, tattoo studio, τζαζ μπαρ, μια πολυκατοικία με όλες τις φυλές του κόσμου».

«Ευτυχία»

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Πυθαρά αποτελεί το πορτρέτο μιας κοπέλας και μιας κοινωνίας που χάνει την επαφή με την πραγματικότητα. Η ηρωίδα της γεμίζει ανησυχία από τα σημειώματα αντίστροφης μέτρησης, που αφήνει κάποιος άγνωστος στην πόρτα της. Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό, αρχίζει να υποπτεύεται τους πάντες γύρω της και, σταδιακά, οδηγείται σε ψυχική κατάρρευση. Παίζουν οι Ξανθή Σπανού, Δημήτρης Αλεξανδρής, Θέμις Μπαζάκα, Σταύρος Συμεωνίδης, Μυρτώ Πανάγου, Γιάννης Μυλωνάς, Κατερίνα Παπανδρέου και Χρήστος Στέργιογλου.

Προτεινόμενα για εσάς