Για έργο «ιστορικής σημασίας», αλλά και για «κορυφαία στιγμή συνεννόησης και συνύπαρξης τριών χριστιανικών κοινοτήτων» που στέλνει «ευρύτερο μήνυμα συνεννόσης στην πολύθυπαθη περιοχή των Αγίων Τόπων» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας, από την Ιερουσαλήμ αναφερόμενος στην παράδοση του έργου αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου.
Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, το έργο ανάδειξης του Παναγίου Τάφου στέλνει ένα μήνυμα «απαραίτητο όσο ποτέ, ένα μήνυμα που αφορά την ανάγκη συνύπαρξης και συνεννόησης, προάσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης στην περιοχή».
Πρόκειται για ένα έργο, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, που «αναδεικνύει την ιστορική παρουσία του ορθόδοξου ελληνισμού σε αυτή την πολύπαθη γη, τον σύγχρονο διπλωματικό ρόλο της Ελλάδας στην προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στην περιοχή, αλλά και την παγκόσμια εμβέλεια που έχουν σήμερα το επιστημονικό προσωπικό και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας».
Δήλωσε επίσης «διπλά υπερήφανος» για την παρουσία του στην τελετή παράδοσης, τόσο ως Πρωθυπουργός, αλλά και ως απόφοιτος του ΕΜΠ, καθώς, όπως είπε, είχε τη χαρά να δει τους καθηγητές του να συμβάλλουν σε αυτό το έργο.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε τέλος ότι, όπως τον ενημέρωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολήμων Θεόφιλος, «η προσπάθεια αυτή θα έχει συνέχεια» και διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός».