Δ. Αβραμόπουλος: Προτεραιότητα η αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 23:26
UPD:22/03/2017 01:16
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής στη Βαρσοβία την Τρίτη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής αποτελεί προτεραιότητα για την Κομισιόν, τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «δύο από τα σενάρια της Λευκής Βίβλου για το μέλλον της Ευρώπης, προβλέπουν πως η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα αναλάβει πλήρως τη φύλαξη και διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής στη Βαρσοβία την Τρίτη.

«Φέτος γιορτάζουμε 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης. Πριν δύο χρόνια γιορτάσαμε 30 χρόνια από τη Συνθήκη της Σένγκεν και 10 χρόνια από την ίδρυση της Frontex. Δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε δεδομένα τα επιτεύγματα αυτά», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Σημείωσε επίσης ότι «στο μέλλον, οι προκλήσεις της μετανάστευσης, του εξτρεμισμού, της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και της απειλής της τρομοκρατίας θα γίνονται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένες και διασυνοριακές. Η απάντησή μας δεν σταματά στα εθνικά σύνορα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή