Μαριάννα Τουμασάτου: «Το σήμερα εξαρτάται απολύτως από τις διαδρομές του παρελθόντος…»

Η ηθοποιός μιλά με αφορμή την παράσταση «Ένα εξοχικό παρακαλώ»
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 07:02
UPD:14:27
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Ως μια χωρισμένη ηρωίδα που κάνει ένα νέο βήμα στη ζωή της, η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου αποφασίζει να περάσει στο εξοχικό της σπίτι ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, που, αναπάντεχα,  μετατρέπεται σε τραγικωμωδία, και μας μιλά για την παράσταση «Ένα εξοχικό παρακαλώ».

Η κωμωδία του Γιώργου Φειδά παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στο θέατρο Αθηνά στην Αθήνα, και στο θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη, έως τις 9 Απριλίου.

Στο έργο, η Μαριάννα Τουμασάτου βλέπει τα σχέδιά της να ανατρέπονται, καθώς συμβαίνουν πολλά απρόσμενα κωμικοτραγικά γεγονότα, και μας μιλά για την παράσταση και για τη σημερινή Ελλάδα.

Για τι μιλάει το έργο;

«Είναι η ιστορία ενός εξοχικού σπιτιού, λίγο πριν αλλάξει χέρια. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες είναι εν αναμονή του διαζυγίου τους και, παίρνοντας τους καινούργιους συντρόφους τους, και οι δύο πάνε να περάσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο σε αυτό το εξοχικό. Μη γνωρίζοντας το ένα ζευγάρι την παρουσία του άλλου εκεί, ξεκινάνε για ένα ρομαντικό μοναχικό Σαββατοκύριακο. Όμως, σε αυτό το σπίτι, παρελαύνει άπειρος κόσμος, μια βαλίτσα με λεφτά, και όλα αυτά υπό το άγρυπνο μάτι της κουτσομπόλας γειτόνισσας. Παρακολουθούμε ποια ζευγάρια θα μείνουν, ποια θα διαλυθούν και ποιος θα πάρει τα λεφτά».

THOMAS CHRISOHOIDIS
Συστήστε μας τους ήρωές του.

«Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι η Άννα, ο Δημήτρης και η κόρη τους, η Έρση. Ο Σταύρος, ο νέος σύντροφος της Άννας και κολλητός φίλος του Δημήτρη, ο οποίος, ως  μεσίτης, έχει αναλάβει  και την πώληση του σπιτιού, και η Βίβιαν, η καινούργια σύντροφος του Δημήτρη. Η Έρση έρχεται με στόχο να συναντήσει κάποιον καινούργιο φίλο της. Όμως, η τύχη τη φέρνει να συναντηθεί πάλι με τον πρώτο της έρωτα, τον Αλέξη. Και όλα αυτά την ώρα που φτάνει ο καινούργιος ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο Λάκης Μπαρπαρίγος».

Τι διεκδικούν;

«Άλλοι τον έρωτα, άλλοι τα λεφτά και κάποιοι και τα δύο».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δικούς σας ρόλου;

«Είναι μια γυναίκα, που, μετά από χρόνια έγγαμου βίου, αποφασίζει να χωρίσει με τον έρωτα της ζωής της, γιατί την έχει εξαντλήσει με τα κόλπα του. Αναζητεί τη σταθερότητα κάπου αλλού, και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει».

Πώς αισθάνεστε για τη σημερινή Ελλάδα;

«Το σήμερα εξαρτάται απολύτως από τις διαδρομές του παρελθόντος και, όταν λέμε παρελθόντος, εννοούμε των τελευταίων 150 χρόνων τουλάχιστον. Την Ελλάδα, ως επί το πλείστον, τη διακυβέρνησαν - φανερά ή κρυφά - άνθρωποι αμφιβόλου εντιμότητας και έντονης ανωριμότητας, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, μένει να δούμε και το αύριο».

Τι χρειαζόμαστε πραγματικά σε αυτήν τη δύσκολη φάση;

«Υπομονή και Ψυχραιμία».

Τι σας τονώνει το ηθικό;

«Η νέα γενιά».

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία - καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Θωμόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Χατζηανδρέου, σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς - Νατάσσα Παπαστεργίου, κοστούμια: Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοΐδης. Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου, Κώστας Αποστολάκης, Σοφία Μανωλάκου, Άρης Τσάπης, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Σπύρος Πούλης.

Πληροφορίες

Θέατρο Αριστοτέλειον: Εθνικής Αμύνης 2 - Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 262051. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή: 21:15, Σάββατο και Κυριακή: 18:15 και 21:15. Τιμές εισιτηρίων: 16 και 12 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: στα ταμεία των θεάτρων, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Προτεινόμενα για εσάς