Σωφρονιστικός υπάλληλος σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε φυλακές

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 14:06
UPD:14:21
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η δράση του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και τα μέλη του διακινούσαν στις φυλακές κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και κινητά τηλέφωνα, λαμβάνοντας υψηλά χρηματικά αντίτιμα.

A- A A+

Κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε φυλακές εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες ένας 48χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, εννέα έγκλειστοι των φυλακών (επτά Αλβανοί και δύο Έλληνες), καθώς και άλλα δύο άτομα που είχαν συγγενική σχέση με τους κρατούμενους.

Η δράση του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και τα μέλη του διακινούσαν στις φυλακές κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και κινητά τηλέφωνα, λαμβάνοντας υψηλά χρηματικά αντίτιμα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες, έγκλειστοι των φυλακών, λάμβαναν παραγγελίες από συγκρατούμενούς τους, που αφορούσαν κυρίως ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και μέσω του 48χρονου σωφρονιστικού, ενημερώνονταν οι συγγενείς τους, εκτός φυλακής. Στη συνέχεια οι συγγενείς των φυλακισμένων προμήθευαν τον 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο με τις παραγγελίες, και εκείνος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, τις εισήγαγε στις φυλακές.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ακινητοποίησαν το όχημα του 48χρονου στην Πάτρα, και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 1.131 γραμμαρίων, συσκευασία κοκαΐνης βάρους 41,5 γραμμαρίων και τρία κινητά τηλέφωνα. Όπως διαπιστώθηκε ο 48χρονος κατευθυνόταν στις φυλακές, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει ναρκωτικά σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή του Ρίου, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 48χρονου, σε κατάστημα που διατηρεί με την σύζυγο του, αλλά και σε αποθηκευτικό χώρο στην εργασία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη οκτώ κινητά τηλέφωνα και ένα τάμπλετ.

Τα «κέρδη» του 48χρονου από την παράνομη δράση του τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ποσό των 26.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή