Ερώτηση στον υπ. Μεταφορών για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρίες

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2005 14:17
A- A A+

Το θέμα της μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικότερα τα λεωφορεία, θίγει με ερώτησή της στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη, η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Ελευθερία Μπερνιδάκη - Αλντους.

Η κ. Μπερνιδάκη, πρόεδρος της ειδικής Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα αναπηρίας, επισημαίνει πως το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα αστικά λεωφορεία στην περιοχή της Αττικής δεν είναι ικανοποιητικό, αφού όπως τονίζει, δεν καλύπτει το σύνολο των αναγκών που προκύπτουν κατά τη μετακίνησή τους, με αποτέλεσμα αυτοί να καταδικάζονται ουσιαστικά σε απομόνωση και ακινησία σε αρκετές περιπτώσεις.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. στο κείμενο της ερώτησής της, η οποία συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η απουσία ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφόρησης για τα άτομα με αναπηρία πριν και κατά τη διάρκεια της διαδρομής των λεωφορείων και ειδικότερα η απουσία οπτικοακουστικής αναγγελίας στάσεων εντός και εκτός των λεωφορείων για τους τυφλούς και τους κωφούς, καθιστά τη χρήση των λεωφορείων σε μεγάλο βαθμό αδύνατη για τους ανάπηρους συμπολίτες μας. Πρόβλημα αποτελεί και η απουσία μηχανισμών διευκόλυνσης εισόδου και εξόδου που να δίνει τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με κινητά προβλήματα.

Στο πλαίσιο του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Αθήνας, η κ. Μπερνιδάκη, ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών να απαντήσει, τι μέτρα πρόκειται να λάβει το υπουργείο για τη δημιουργία ενός συγκοινωνιακού περιβάλλοντος που θα επιτρέπει στους ανάπηρους συμπολίτες μας να αντιμετωπίζονται ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι χρήστες των Αστικών Συγκοινωνιών και ειδικότερα λεωφορείων στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή