Επίκαιρη επερώτηση 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για κομματικοποίηση στο ΥΠ.ΠΟ.

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2005 14:42
A- A A+

Επίκαιρη επερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, για κομματικοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού, κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ) αυξάνονται και πληθύνονται τα φαινόμενα κομματικοποίησης σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ συνέστησε γραφείο μηχανογράφησης, που υποτίθεται ότι θα καταγράφει τους ωρομίσθιους, επιτηρούμενο από άτυπη υπηρεσιακή επιτροπή με στόχο τον κομματικό έλεγχο των προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού. Ας σημειωθεί, προσθέτουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ότι οποιοσδήποτε κεντρικός έλεγχος αυτών των προσλήψεων είναι παράνομος, καθώς αυτή η αρμοδιότητα σύμφωνα με το νόμο ανήκει αποκλειστικά στους Διευθυντές των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.

Παράλληλα αντικαταστάθηκαν, όλοι ανεξαιρέτως οι αρχιφύλακες σε 128 Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους της επικράτειας και στη θέση τους τοποθετήθηκαν υπάλληλοι με σαφώς λιγότερα προσόντα και με προφανές κριτήριο την προτίμησή τους στο κυβερνητικό κόμμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επερώτησή τους οι βουλευτές.

Όπως επισημαίνεται, οι αντικατασταθέντες αρχιφύλακες διέθεταν σοβαρή εμπειρία και ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν απόλυτα στις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ακόμα και με προσφορά εργασίας σε εθελοντική βάση, αποσπώντας μάλιστα το δημόσιο έπαινο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ

Τέλος, η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ αντικατέστησε προέδρους Επιστημονικών Επιτροπών, που είναι υπεύθυνοι για τις παρεμβάσεις στα αρχαιολογικά έργα με άτομα μη εγνωσμένης επιστημονικής κατάρτισης και προσόντων που έχουν από ουδεμία έως πολύ μικρή σχέση με το αντικείμενο το οποίο καλούνται να διαχειριστούν.

Όπως τονίζουν οι 21 βουλευτές, οι αντικαταστάσεις προέδρων επιστημονικών επιτροπών με αδιαφανή κριτήρια, καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή