Βουλγαρία: Ηγέτης της τουρκικής μειονότητας υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα στην Τουρκία

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 16:57
UPD:17:09
EPA/VASSIL DONEV

Ο ιστορικός ηγέτης της τουρκικής μειονότητας της Βουλγαρίας Αχμέντ Ντογάν κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι επιδιώκει να αποκαταστήσει το οθωμανικό «σουλτανάτο», χαρακτηρίζοντας «τρέλα» το δημοψήφισμα.

A- A A+

Ο ιστορικός ηγέτης της τουρκικής μειονότητας της Βουλγαρίας Αχμέντ Ντογάν κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι επιδιώκει να αποκαταστήσει το οθωμανικό «σουλτανάτο», χαρακτηρίζοντας «τρέλα» το δημοψήφισμα για την τροποποίηση του τουρκικού συντάγματος που διοργανώσει η Άγκυρα τον Απρίλιο.

Το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου, μπορεί να μετατρέψει την δημοκρατία στην Τουρκία, που κληρονομήθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ, σε «σουλτανάτο», είπε ο κ. Ντογάν, επικεφαλής του κυριότερου κόμματος της βουλγαρικής τουρκικής μειονότητας, Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MDL), σε γραπτό «πολιτικό μήνυμά» του.

Η ψηφοφορία, με την οποία ο κ. Ερντογάν ελπίζει να μετατρέψει τη χώρα σε προεδρική δημοκρατία, είναι «μια τρέλα» που έχει σκοπό «να αποκαταστήσει και να νομιμοποιήσει έναν νέο-οθωμανισμό», πρόσθεσε ο κ. Ντογάν, αναφερόμενος στην πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή