Τσαβούσογλου: Καμία διαφορά Ρούτε-Βίλντερς - Θα ξεσπάσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 11:49
UPD:14:45
EPA/NATALIA KOLESNIKOVA / POOL
A- A A+

Νέα πυρά κατά του Ολλανδού πρωθυπουργού και νικητή των βουλευτικών εκλογών Μαρκ Ρούτε εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του κόμματος των Φιλελευθέρων και του φασίστα, όπως τον χαρακτήρισε, Βίλντερς. Όπως ανέφερε, πρόκειται για την ίδια νοοτροπία.

«Πού πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να αποσυνθέτετε την Ευρώπη και να την οδηγείτε στον γκρεμό» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ προειδοποίησε πως «σύντομα θα ξεσπάσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, το κόμμα των Φιλελευθέρων VVD του Ρούτε κερδίζει 32 έδρες στο κοινοβούλιο, σε σύνολο 150, έναντι 19 του ακροδεξιού PVV του Βίλντερς.

EURONEWS (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ)

Οι βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία διεξήχθησαν καθώς συνεχίζεται η σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ της Άγκυρας και της Χάγης, μετά την απόφαση των ολλανδικών αρχών να απαγορεύσουν την έλευση στη χώρα δύο Τούρκων υπουργών οι οποίοι θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή